MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.07.2017 20:36:39

Populismus musí mít meze

Populismus musí mít meze

Současná vláda nařizuje zvýšení platů v sociální oblasti, kultuře a zdravotnictví.

Ministerstvo zdravotnictví veřejně vyhlásilo zvýšení platů o 2680 Kč formou nenárokové dotace na kraje, jen zcela zapomnělo zajistit rychlou cestu peněz k sestrám v jednotlivých zařízeních.

Dle zákona kraj bude muset vypsat vlastní dotační titul, nechat ho schválit v krajském zastupitelstvu (2x) a výsledek je pak celkem jasný - peníze se k sestrám dostanou v prosinci tohoto roku. Navíc to jsou peníze jen do konce roku 2017 a potom budou údajně v úhradové vyhlášce (jak, to opravdu nevím… asi s mašličkou?).

Výsledkem je obrovský zmatek. Ministerstvo bude zdánlivě z obliga - za vše budou moci kraje. Opak je ale pravdou, ministr svým populismem naladil a následně však rozladí všechny sestry v třísměnném provozu.

To se Vám, pane ministře, fakt podařilo!

MUDr. Přemysl Sobotka, náměstek hejtmana pro zdravotnictví, Liberecký kraj

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama