Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.07.2017 5:29:00

Podařilo se nám posílit práva zákazníků telekomunikačních firem

Podařilo se nám posílit práva zákazníků telekomunikačních firem

Jednou z velkých priorit naší vlády bylo prosazení novely zákona o elektronických komunikacích.

Vedla nás k tomu nejen snaha nabídnout českému divákovi nejmodernější komfort, který nabízí nový televizní standard televizního vysílání DVB-T2, ale především neutěšená situace na trhu mobilních operátorů, kdy čeští zákazníci navzdory konkurenci několika firem na trhu stále platí mnohem více než klienti v okolních zemích, a to nezřídka za horší služby.

Naše vláda dospěla k názoru, že jednou ze zásadních příčin tohoto stavu je slabá pozice zákazníka vůči poskytovateli služeb a že podíl na tomto stavu má i nepříliš účinná kontrola ze strany Českého telekomunikačního úřadu, kterému scházejí potřebné pravomoci. Především sankce, které může až dosud za prohřešky operátorů udělovat, jsou z pohledu obratu těchto firem směšné a postrádají odstrašující charakter.

Tyto nedostatky jsme se tedy rozhodli urychleně napravit a jsem rád, že se nám to navzdory silnému tlaku lobby mobilních operátorů podařilo prosadit. ČTÚ dostane možnost v odůvodněných případech trestat firmy také procentem z obratu, zákazník zase bude moci snáze se vyvázat z platné smlouvy a přejít k jinému operátorovi, pokud se službami toho původního nebude spokojen.

Věřím, že definitivním schválením této novely a jejím uvedením do praxe pomůžeme rozhýbat mobilní trh a že to český zákazník brzy pozná na levnějších tarifech a kvalitnějších službách.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama