Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.07.2017 17:35:00

Dvojí kvalita potravin je prokazatelný a vážný problém, který EU musí řešit

Dvojí kvalita potravin je prokazatelný a vážný problém, který EU musí řešit

Komentář předsedy vlády k dalšímu řešení problému dvojí kvality potravin

Velmi jsem přivítal výsledky dnešního jednání slovenského premiéra Roberta Fica s předsedou Evropské komise Jeanem-Claudem Junckerem. Dvojí kvalita potravin je prokazatelný a vážný problém, který EU musí řešit, a jsem velmi rád, že po opakovaných urgencích Visegrádské skupiny i vedení Evropské komise uznalo, že je nutné jej řešit. Pan premiér Fico nás o své dnešní návštěvě Bruselu informoval v předstihu již v rámci jednání V4 v Budapešti a dostal ode mne a mých kolegů z Maďarska a Polska mandát v této věci tlumočit společné stanovisko Visegrádské skupiny.

Dnešní slova předsedy Evropské komise Junckera dokazují, že silný tlak ze strany V4 má úspěch a že opakované iniciativy na půdě EU přinášejí výsledky. Dvojí kvalita potravin na společném trhu je pro ČR a další státy V4 nepřijatelná. Tento problém diskriminuje naše občany, ohrožuje jejich důvěru v evropskou integraci a činí z nich spotřebitele druhé kategorie. V Evropské unii musí být jedna kvalita potravin pro všechny, a to ta nejvyšší. Evropská komise a EU mají jako jediné možnost tuto situaci systémově vyřešit. Na tom budeme trvat i nadále a dnešní slova Jeana-Claudea Junckera vnímám jako závazek z nejvyššího místa Evropské komise přijít se skutečnými a účinnými řešeními.

Bohuslav Sobotka, předseda vlády ČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama