Vladislav Kopal

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.08.2017 15:50:12

Migrace, migranti a česká kotlina.

Migrace, migranti a česká kotlina.

Jsme členy Evropské unie? Jistě. Přijali jsme proto pravidla EU. Jsme členy NATO? Jistě. Přijali jsme tudíž i principy kolektivní obrany NATO. Vše je zdánlivě logické, ale…

V životě se oněch „ale“ vyskytuje vždy řada. Vždy existují nejen pozitiva, ale i negativa. Takový je život. Udělejme si tedy pod tímto zorným úhlem letmý exkurz. Třeba do EU.

Co jsme vnímali jako negativa?  Letmá rekapitulace. Nejprve regulaci volného pohybu pracovních sil. Pak i šikanu našich dopravců. I ponižující kontroly našich automobilistů v Německu. Potraviny dvojí jakosti. Toto jsou jen malé střípky z velkého celku. Nejsem principiálně odpůrce EU.  O NATO to již tak jistě tvrdit nemohu, ale nemajíc žádné povědomí o armádní problematice, zdržím se raději komentáře.

Má právo EU měnit identitu národa?     

Každého (jak doufám)  jistě napadne odpověď NE. Vždy  byla, jsou a budou témata lidi rozdělující a  spojující. Těch rozdělujících jistě každý zná řadu, z těch převážně sjednocujících témat doufám v jedno. V téma migrace. 

Nyní pohled do zrcadla (nejlepší způsob sebereflexe ).  Moji předkové od nepaměti žili v české kotlině. Předkové pracovali, budovali. I daně platili. Do zdravotních systémů přispívali. Potud je to v pořádku.  A nyní to, co v pořádku již nevidím.

EU nám přidělila kvótu 2.600 migrantů. Bez zájmu o naše názory, postoje a stanoviska. Smutné. Na první pohled to není nikterak zdrcující číslo. Ale naskýtá se otázka. Co bude dále? To už je horší. Následovat bude sjednocení rodin. Tedy 2.600 x cca 5, což je 13.000 lidí. To už je slušné město… A při vysoké natalitě  arabské komunity   lze předpokládat, že  jich ročně bude přibývat cca  2.000. To změní naši kulturu, ráz společnosti a mnoho dalšího. Chceme to?

Co dělá pro bezpečnost Evropy (tedy i nás)  EU ?

V této oblasti rozhodně nic, či spíš  velmi málo. Z neznámých zdrojů financované „neziskovky“ dopravují denně na náš kontinent tisíce lidí. Lidí bez identity, lidí kulturně vzdálených. Dojde k ignoraci nebo potlačení práva na sebeurčení každého národa. Většina  migrace nechce  akceptovat naši kulturu. Náš životní styl. Oni mají své burkini, hidžáby, sňatky kmetů s dětmi, právo šaría. Oni si neváží lidského života. V Evropanech vidí pouze bezvěrce… To je jejich svět. Už mnoho století.  Opravdu chceme v Česku no-go zóny, kam se bojí vjet i policie?  Opravdu chceme na ulicích gangy dětských zločinců  (ve Stockholmu jich v roce 2015 bylo 800  a dnes…)?  Chci věřit, že ne. A navíc. Při  názorech EU na finanční dotování migrantů mně jde hlava kolem. Kdyby tomu došlo, tak průměrná česká seniorka bude se svým desetitisícovým důchodem proti africkému migrantovi naprostý žebrák. Prozatím stačí, že občanům EU dotujeme dávky na úroveň jejich hodnoty v  mateřské zemi.  Z českého sociálního systému. Přiznávám se, že víčka z PET lahví sbírám proto s rozpačitým pocitem.

Heuréka!

Heuréka! Konečně čin. Již se mně spí lépe! EU totiž zasadila živelné migraci těžký úder. Omezila  vývoz gumových člunů… Myšlenka jistě hodná génia. Ještě mně vše bolí od smíchu.  Neziskovka - Travel je v bezpečí svých lodí dopraví v pohodlí přímo do evropských přístavů. Vím,  že každý český občan má v oblasti migrace čisté svědomí. Česká republika nikdy neměla kolonii. Nikdy jsme nedrancovali africká nerostná bohatství. Naše letadla opravdu nenapadla Sýrii či Lybii. Česko opravdu nevyvolalo „arabské jaro“, prapříčinu všeho současného.

Na jednu stranu Italy lituji za bezmocnost vůči migrační intervenci. Lituji i Francouze, když jim jsou vražděni obyčejní lidé na ulici kamionem. Lituji Němce, jejich mrtvé. Lituji i Brity a jejich mrtvé.  Nechci ale litovat nás, Čechy. Máme zatím určité možnost vše zastavit. Vyjasnit si každý, co je skutečně realita. Aby nedošel naplnění názor známého bezpečnostního  analytika na teroristický útok : „Již není pochybnost ZDA se stane, ale KDY se stane “.

Neodmítám pomoc potřebným. Opravdu ne. Ale problém občanských válek v Africe, nesmyslná bombardování lybijských, syrských a jiných cílů opravdu v Praze, Brně, Českých Budějovicích  nevyřešíme. Oceňuji postoj české vlády i prezidenta. Pomáhat se má tam, kde vše vzniká. Export bídy a násilí na evropskou půdu nic neřeší. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama