Mgr. Martin Červíček, Brig.gen.v.v.

  • ODS
  • Náchod
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.08.2017 10:21:00

Na přípravě stavby mostu ve Svinarech se intenzivně pracuje

Na přípravě stavby mostu ve Svinarech se intenzivně pracuje

Královéhradecký kraj intenzivně pracuje na tom, aby na jaře příštího roku mohla začít stavba nového mostu v hradecké části Svinary.

 Ta má již několik měsíců výrazně zhoršené spojení se zbytkem krajského města, protože dosluhující most uzavřel kvůli havarijnímu stavu statik. Důsledkem toho bylo také nutné odložit plánovanou rekonstrukci průtahu Malšovou Lhotou.

Na magistrát města Hradec Králové už byly doloženy všechny chybějící doklady k územnímu řízení, včetně Plánovací smlouvy mezi městem Hradec Králové a Královéhradeckým krajem a také povolení demolice stávajícího mostu, který byl postaven v roce 1907. V následujících týdnech bude probíhat územní řízení.

„V současnosti se zpracovává dokumentace pro stavební povolení a pro provádění stavby. Výběrové řízení na zhotovitele nového mostu bychom rádi vyhlásili začátkem letošního října,“ uvedl náměstek hejtmana Martin Červíček, který je odpovědný za oblast dopravy a silničního hospodářství.

V jarních měsících příštího roku by si pak mohla staveniště převzít vítězná firma. Doba výstavby je odhadována na jeden rok. Po tuto dobu bude chodcům k dispozici provizorní lávka.

Nový most by měl podle návrhu mít šířku vozovky 7 metrů a jednostranný chodník o šířce 2,5 metru. Náklady na jeho stavbu byly odhadnuty na 35 milionů korun.

„Pokud by z jakéhokoliv důvodu nebylo možné začít stavět na jaře příštího roku, přistoupíme v první polovině roku 2018 k výstavbě mostního provizoria. Vjezd na něj by byl umožněn osobním automobilům, autobusům a nákladním vozidlům s hmotností do šesti tun. Toto opatření ale považuji za krajní řešení a budu usilovat o to, aby v nejbližším možném termínu začala stavba plnohodnotné mostní konstrukce,“ dodal náměstek Martin Červíček.

Jakmile bude nový most zprovozněn, bude možné přistoupit k plánované rekonstrukci průtahu Malšovou Lhotou. Letos tak kraj opraví jiný úsek silnice Hradec Králové – Malšova Lhota, a to zbylou část Úprkovi ulice v Malšovicích. Tato stavba bude zahájena v pondělí 7. 8., její dokončení je plánováno na říjen 2017.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama