Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.08.2017 21:00:00

Růst minimální mzdy je účinnou cestou ke zvýšení životní úrovně

Růst minimální mzdy je účinnou cestou ke zvýšení životní úrovně

Pan Luboš Madle se nás na stránkách Česko 20+ ptá, zda zvýšíme minimální mzdu.

 Ano. Rozhodně ano. Zvyšování minimální mzdy je účinným opatřením, jak zvýšit životní úroveň zaměstnanců a zároveň motivovat k práci. Během naší vlády se minimální mzda z původních 8 500 korun zvýšila na současných 11 000 Kč. A navrhujeme další zvýšení na 12 200 Kč. Lidem se musí vyplatit pracovat a to za důstojných podmínek. Pracovat musí být zajímavější, než si chodit pro sociální dávky.

Průměrná mzda se od začátku naší vlády navíc zvedla o 3 000 korun. To je však stále málo. V politice, jejímž cílem je zvyšování mezd, budeme pokračovat. Do roku 2022 chceme navýšit minimální mzdu alespoň na 16 tisíc korun a chceme zákonem zaručit její další růst, aby činila alespoň 40 % průměrné mzdy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama