RSDr. Vlastimil Balín

jednatel politického hnutí OMMO
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.07.2011 11:50:06

Proč se vlastně alespoň více nedivíme?

Proč se vlastně alespoň více nedivíme?

Strana zelených se ohradila proti pondělnímu rozhodnutí Václava Klause omilostnit Alenu Kubáčovou (66). Podle nich stojí za tímto krokem bývalé stranické vazby. Zelení upozorňují, že lékařka byla v letech 1994–2002 členkou a zastupitelkou V. K. - ODS

Zřejmě se nikdo nediví. Nediví se, že reagují jen ze strany Zelených a určitě budou obviňováni, že se jen zviditelňují. Nereagují tradiční parlamentní strany, zejména opoziční ČSSD či KSČM, byť v minulosti tento problém občas též nesměle kritizovaly. Nediví se nikdo ani tomu, komu prezident opět udělil milost a jak. Nediví se nikdo asi ani zdůvodnění "hradu" (mimochodem krásná formulace, hrad se přeci vyjadřuje, nikoliv zodpovědné osoby na něm), že důvody nebyly a nikdy nejsou jen politické či dle stranické příslušnosti, ale jsou mnohem, mnohem závažnější. Ano, jsou? Údajně vyšší věk jmenované, její dosavadní řádný a společnosti prospěšný život a současný špatný psychický stav. Jen se nesměle ptám (a odpověď asi mohu jen těžko čekat, stejně jako společnost, protože jde přeci o výsostné přežívající monarchistické právo hlavy státu udělovat milost) - patří do toho řádného a společnosti prospěšného života i to, zač byla pravomocně osouzena a byla v tak těžkém psychickém stavu i při páchání trestné činnosti? Nebo ne?

Jsme v  České republice, onom známém absurdistánu a tak se nedivíme. Myslím, že je to však veliká chyba, alespoň divit bychom se mohli a měli. Tolik odvahy to přeci nestojí.

Vlastimil Balín, „divící se občan“ z Mostu

<a href="http://www.novinky.cz/domaci/238744-zeleni-rozhodnuti-klause-omilostnit-kolegyni-z-ods-je-skandalni.html">Zelení: Rozhodnutí Klause omilostnit kolegyni z ODS je skandální, Novinky.cz</a> 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama