Ing. Jindřich Hradecký

  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.08.2017 12:16:38

Svobodní odmítají zákaz hracích automatů

Svobodní odmítají zákaz hracích automatů

Jindřich Hradecký vyjmenovává argumenty proti zákazu hracích automatů, který chce v Jablonci prosadit místní spolek neomarxistických aktivistů.

Chtěl bych věřit, že ještě stále žijeme ve svobodné společnosti, kdy má každý člověk právo nakládat se svým časem a svými penězi dle svého uvážení. Tohle právo se lidem nyní pokouší vzít jistá skupinka jabloneckých aktivistů, kteří se zde vehementně pokouší prosadit zákaz hracích automatů. Lidem na ulici předkládají argumenty, že je závislost na hracích automatech silnější než na heroinu, že mají herny na svědomí spoustu rozvrácených rodin nebo že herny devastují centrum Jablonce.

Já si myslím, že problém není v samotných hernách, ale v některých nezodpovědných hráčích, kteří jsou ochotni prohrát celou svou výplatu. Hlavní odpovědnost by měla ležet na rodině a na vzdělávacím systému. Místo biflování letopočtů, od kdy do kdy který císař vládl v Byzantské říši, by se naopak měla upřednostnit výuka finanční gramotnosti, aby si po ukončení školní docházky nemohl nikdo myslet, že jdou peníze bezpracně vydělávat hraním na automatech.

Je naivní se domnívat, že se gambleři po zákazu automatů přihlásí do šachového kroužku. Že zákaz v praxi nefunguje, se již mohli přesvědčit v Brně, kde po vyhlášení zákazu nebyl problém za jediný večer najít 5 fungujících heren. Bohužel už pak z těchto provozoven městská kasa ani státní rozpočet neuvidí ani korunu.

Jestli něco devastuje centrum Jablonce, tak určitě ne herny, ale spíše poflakující se část obyvatel, která se naučila žít ze sociálních dávek. Ostatně velká část těchto dávek končí právě ve hracích automatech.

Pokud by se aktivistům přeci jen podařilo zákaz hracích automatů prosadit, spustilo by to nebezpečnou lavinu zákazů a omezení. Například dietologové by mohli volat po zákazu tučných jídel, protože obezita je nejrozšířenější epidemie. Další „dobroserové“ zase mohou přijít s myšlenkou zákazu hospod, protože trávení času s kamarády u piva může také rozvrátit rodinu. Pokrytecké je pak chování jednoho z jabloneckých aktivistů, který káže o škodlivosti gamblerství, ale na druhé straně se nechává fotit, jak nalévá lidem alkohol.

Autor je občan Jablonce nad Nisou a krajský předseda Svobodných

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama