Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.07.2011 16:52:41

Brno: Stavba Velkého městského okruhu postupuje vpřed

Brno: Stavba Velkého městského okruhu postupuje vpřed

Stavba Velkého městského okruhu (VMO) v Brně postupuje vpřed a nebude se zatím zastavovat ani přes probíhající soudní spor mezi občanským sdružením a Ministerstvem dopravy ČR.

Rozhodl o tom Městský soud v Praze dne 13. července 2011, když žalobě nepřiznal tzv. odkladný účinek. Investor stavby Ředitelství silnic a dálnic tak může i nadále pracovat ve stavbě „Silnice I/42 Brno, VMO Dobrovského B“.

„Velký městský okruh znamená pro Brno razantní zlepšení dopravní situace ve městě. Dobrovského tunely budou jedním z pilířů okruhu a jejich výstavba je plně v souladu se záměry města a dlouhodobé dopravní politiky. Jsem přesvědčen o tom, že takovéto projekty mají mít podporu napříč politickým spektrem a svým významem jsou nadčasové,“ řekl primátor města Brna Roman Onderka. 

Do sporu občanského sdružení s Ministerstvem dopravy ČR vstoupilo rozhodnutím Rady města Brna ze dne 21. června 2011 také město Brno, když uplatnilo právo osoby zúčastněné na řízení. Následně zaslalo Městskému soudu v Praze své vyjádření k návrhu žalobce na přiznání odkladného účinku žalobě. Statutární město Brno činí vše pro to, aby stavba byla dokončena v nejbližším možném termínu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama