ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.07.2011 18:18:47

Vláda jmenovala do čela energetického regulátora ženu

Vláda jmenovala do čela energetického regulátora ženu

Vláda České republiky na své dnešní schůzi jmenovala Alenu Vitáskovou předsedkyní Energetického regulačního úřadu (ERÚ).

„Odborné zkušenosti Aleny Vitáskové a její prokazatelné manažerské schopnosti jsou zárukou pro kontinuitu a další rozvoj ERÚ i v následujícím období,“ zdůvodnil svůj návrh ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek. Jmenování Aleny Vitáskové předsedkyní ERÚ na pětileté funkční období je účinné od 1. srpna 2011.

Do působnosti ERÚ náleží mimo jiné podpora hospodářské soutěže, podpora využívání obnovitelných a druhotných zdrojů energie, podpora kombinované výroby elektřiny a tepla. ERÚ dále vykonává působnost regulačního úřadu a dotčeného orgánu podle Nařízení o podmínkách pro přístup k sítím pro přeshraniční výměny elektrické energie a Nařízení o podmínkách přístupu k plynárenským přepravním soustavám. Předsedu ERÚ jmenuje podle energetického zákona vláda. Dosavadní předseda Josef Fiřt byl do funkce jmenován k 1. září 2004.

Nově jmenovaná předsedkyně ERÚ se za více než třicetiletého působení v energetickém sektoru účastnila přípravy a realizace významných investic jako je budování zásobníků plynu, předávacích stanic nebo vysokotlakých plynovodů. Alena Vitásková se také podílela na zpracování analýz v oblasti cenotvorby, deregulace cen v oblasti plynárenství, tvorby uznatelných nákladů a legislativních změn v této oblasti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama