Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.09.2017 21:33:28

Která strana napálí více voličů?

                             Která strana napálí více voličů?

Volební kampaň jednotlivých politických stran začíná nabírat na intenzitě. V honbě za každým voličem v ní strany slibují možné i nemožné ale každopádně to nejlepší pro každého!

 

ČSSD převzala štafetový kolík odborů vyhlášením války levné práci. Šéfové KDU, ANO 2011 a ODS pro své voliče napsali volební knižní publikaci s vizí lepší budoucnosti pro každého. TOP 09 trvale potácející se pod hranicí volitelnosti vstupuje do volební kampaně čítající  60 miliónů korun pod heslem Neuhneme, slibující občanům vstup do eurozóny. 

  V přemíře slibů tak v mediálně volební masáži zapadají informace o ztrátě paměti premiéra Sobotky před soudem v kauze privatizace OKD. Stejně jako jeho sdělení, že před soudem nestojí ti praví. Bezvýznamná zůstává  informace o vylodění amerických tanků a obrněných vozidel s vojáky v Gruzii. A může někoho v době falzifikace historických událostí a navrátivším se projevům fašismu překvapit informace o hajlování německých fanoušků během fotbalového zápasu mezi českou a německou reprezentací minulý pátek v pražském Edenu?  Kdo by přikládal větší význam sdělení, že naše armáda utajeně vybírá záložní letiště, chystajíc se tímto krokem k možné válce?

   Podíváme-li se zpětně na výsledky budování kapitalismu v naší zemi po roce 1989 tak pohled moc lichotivý není. Spíš naopak. Téměř 70 tisíc bezdomovců, dalších 120 tisíc osob bezprostředně ohrožených ztrátou bydlení.  Kapitalismus nahnal lidí do dluhů. V roce 2016 probíhalo u fyzických osob celkem 4,5 milionu exekucí a to proti 834 tisícům dospělým dlužníkům. Těžkými antidepresivy se s psychickými problémy léčí 600 tisíc dospělých lidí.

Je zbytečné polemizovat, která z porevolučních vládnoucích stran - ODS, TOP 09, ČSSD, KDU- ČSL nebo ANO 2011 - má větší podíl na ekonomickém a morálním stavu současné společnosti.

    KSČM ve svém volebním programu nabízí systémovou změnu, a nikoliv jen úpravy v rámci současného systému zvýhodňující menšinu bohatých či mocných na úkor ostatních. Socialismus zůstává neslušným slovem jen pro pražskou kavárnu. Stále více lidí si je vědoma podvodu, ke kterému na nich došlo v roce 1989.  Stejně jako skutečnost, že socialismus v porovnání s kapitalismem znamená lepší životní podmínky převážné většiny občanů!

     Hlas pro KSČM v podzimních volbách znamená také mírové řešení mezinárodních konfliktů. V době, kdy slovo válka je každodenně skloňováno ve všech pádech to není málo !

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama