Prof. JUDr. Helena Válková, CSc.

  • ANO 2011
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.09.2017 14:04:00

Velmi vítám, že pánové Babiš a Faltýnek chtějí své vydání

Velmi vítám, že pánové Babiš a Faltýnek chtějí své vydání

Projev na 60. schůzi Poslanecké sněmovny dne 6. 9. 2017 k žádosti o vyslovení souhlasu Poslanecké sněmovny k trestnímu stíhání poslance Andreje Babiše a poslance Jaroslava Faltýnka

 Vážený pane předsedo, milé kolegyně, milí kolegové,

já mám celkem snadnou pozici, protože to, co jsem chtěla říci, velmi stručně a přitom srozumitelně vyjádřil pan místopředseda, můj kolega poslanec Vondráček, takže si myslím, že bych nosila dříví do lesa, kdybych opakovala to samé.

Ale dovolím si vás upozornit na tři momenty. Velmi stručně, protože je to faktická poznámka.

Málo se věnuje pozornosti termínu "s vyšší mírou pravděpodobnosti", což je právě obsahem rozhodnutí Nejvyššího soudu, které bychom měli respektovat, protože se týká činnosti Poslanecké sněmovny. Samozřejmě jím můžeme také pohrdnout a neřídit se jím. Myslím, že je to ale dobré vodítko.

Za druhé, mám důvěru v instituce, které zde byly jmenovány, zejména ve státní zastupitelství a justici. Myslím si jako řada z nás, že je velmi dobře a velmi vítám, že pan Babiš a pan Faltýnek chtějí své vydání, protože budou mít možnost očistit své jméno.

Za třetí, myslím si, že tady ve Sněmovně jsme teď svědky snahy o takzvanou odpolitizaci procesu, který podle mého vnitřního přesvědčení nese výrazné známky snahy snížit preference hnutí ANO a obávám se, že jedinou možností, kterou teď máme k dispozici je skutečně nechat volný průchod projednání tohoto případu orgánům činným v trestním řízení, protože jinak se ta diskuse bude stále točit dokola. Ty přesvědčené nepřesvědčíme a to platí i opačně.

Děkuji a omlouvám se, že jsem zřejmě přetáhla dvě minuty.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama