Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2017 17:27:39

Připadá mi, jako kdybychom tady rozhodovali o válce a ne o energetice

Připadá mi, jako kdybychom tady rozhodovali o válce a ne o energetice

Projev na 60. schůzi Poslanecké sněmovny dne 8. 9. 2017 k třetímu čtení vládnímu návrhu zákona, kterým se ruší zákon č. 99/2000 Sb., o zákazu dodávek pro jadernou elektrárnu Búšehr

Děkuji za slovo. Nejsem odborník na ten arabský svět tak jako pan Gabal, ale chtěl bych říct jednu věc. Je to tři dny, co pan prezident Macron prohlásil, že Írán plní jadernou dohodu. Před třemi dny se ve Francii o tom diskutovalo. Ve Spojených státech probíhá ta diskuse a očekává se, že v říjnu proběhne v Kongresu velká diskuse o tom. Pan prezident Trump, ano, má snahu tu jadernou dohodu přerušit, nicméně, tak jak se jeví ta diskuse v americkém Kongresu a v Pentagonu, tak není zatím důvod. Všechny ukazatele plnění jaderné dohody jsou v pořádku. Takže já samozřejmě, protože se považuji za velkého přítele Izraele, považuji tuto zemi za výspu demokracie a kultury v arabském světě a velice nerad bych je ohrozil, nicméně tady se nejedná přeci o jaderný program jako válečný, z hlediska zbrojního průmyslu, ale z hlediska energetiky. Posuzuje to Francie, Itálie, Německo, Spojené státy. Tak já jsem trošičku na vážkách z té diskuse tady, protože mi to připadá, jako kdybychom tady rozhodovali o válce a ne o programu na energetiku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama