Oldřich Duchoň

Když nevíte, koho volit, volte mne.
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.09.2017 8:30:39

“Lump honí lumpa a křičí u toho, chyťte jej.”

“Lump honí lumpa a křičí u toho, chyťte jej.”

Včera jsme opět viděli divadélko v Poslanecké sněmovně. Nic nového v předvolebním čase. Jednou zpráva Kubeleho, teď Zelinářova. Obehraná píseň v předvolebním čase, včetně refrénu: “Lump honí lumpa a křičí u toho, chyťte jej.”

Vlci se najedli, koza zůstala celá a jedeme dál. Volič je slepý kůň, míří stále do jedné stáje, kde je zvyklý. Občas mu dají nejen do hlavy, ale i do žlabu. Sem tam ti "V.I.P nominanti" přihodí perly sviním, aby se neřeklo, že volební program nebyl splněn, či o to nebyla snaha.

Co je na tom zajímavé? Pro toho, kdo si zachoval zdravý rozum zcela nic. Pro ty, kteří fandí Vábiši,  či jsou mu zavázáni, je to pokyn ke zteči zrovna tak jako protistraně. Ovšem z obou stran jde jen o klamný manévr a vyvolání napětí. Cíl je jen jeden: všichni na svá místa. Jedni dokazují jak útočí, druzí jak se brání a za nejdéle čtrnáct dnů jsou šachové figury postaveny v opačném gardu. Cílem takové partije je zůstat v dění a schraňovat požitky z toho vyplývající a sem tam si ulít tak, aby to ostatní nevěděli. Zapomínají ovšem na staré pravidlo opravdových a vážených lumpů. A tím je za prvé: jeden je málo a dva již jsou moc. A za druhé: Vždy vše praskne. Obzvlášť u nás v Čechách a na Moravě, kde se vše vyžvaní a to snad i dopředu. Oproti starým  "váženým grázlům" nechtějí tito současní nést odpovědnost žádnou.

Co je smyslem? No samozřejmě zachovat status quo. Mezipartajní handl navzájem se znajících kumpánů z obou táborů. A to proto, že obě "válčící strany" mají munici na toho, či onoho lotra z druhého břehu. Lid se těší, že minimálně někdo půjde do basy. Půjde, ale jen on lid sám. Ať vyhrají jedni, či druzí šachisté.

Lid je unaven tahanicemi a čeká na spasitele. Tento nepřišel již dva tisíce sedmnáct let. Spasení je jen na lidu samotném, jak dlouho sebou nechá orat a vláčet. Je dychtiv volebních to programů, pardon, slibů, kterými nezarmoutíš. Protože ti co je tvoří ví, že nikdo nevyžaduje jejich plnění se vším všudy, na tož invetůru. A o tom to vše, přátelé, je. Přeji vám dobré nervy při dalším dějství komedie. A zkusím si tipnout. Další “opo" smlouva na cestě a smíření obou táborů. Ve kterých nehrají prim ti tajtrlíci ve Sněmově a Senátu, ale jejich vodiči v zákulisí na rozparcelovaném protektorátu Böhmen und Mährenren.

Pro "spodinu" to kandidát do PS PČR na KL Komančů v JMK - Oldřich Duchoň
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama