Mgr. Soňa Marková

  • KSČM
  • Náchod
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.07.2011 19:21:00

NERV ignoruje hlavní příčiny nedostatku financí

NERV ignoruje hlavní příčiny nedostatku financí

Stanovisko poslankyně PČR za KSČM Soni Markové k návrhům Národní ekonomické rady vlády k reformě zdravotnictví.

Díru v systému financování českého zdravotnictví není možné zacpat sebevětším zvyšováním příjmů z kapes pacientů. Nejdříve je třeba zamezit plýtvání v systému a to hlavně na straně poskytovatelů.

Teprve poté bude diskuse o případném dalším hledání zdrojů financí pro české zdravotnictví racionální. V současné chvíli, bez sociální klauzule, obvyklé ve všech sociálně vyspělých zemích, jsou všechna doporučení NERVu zavádějící a likvidační.

Hledání potřebných finančních prostředků v kapsách pacientů je zvláště za této situace zcela nesmyslné a nepřijatelné. Může přinést pouze zhoršení zdravotní péče pro určitou skupinu občanů ČR. Problém financování českého zdravotnictví ale nijak nevyřeší.

Soňa Marková, poslankyně Parlamentu ČR, stínová ministryně zdravotnictví KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama