Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.09.2017 21:58:52

VÁLKA MEZI ČSSD A ANO POKRAČUJE !

VÁLKA MEZI ČSSD A ANO POKRAČUJE !

Ještě mediálně nedozněla bitva mezi ministerstvy řízené ministry Chovancem a Pelikánem ve věci žádosti o vydání k trestnímu stíhání poslanců hnutí ANO Babiše a Faltýnka v kauze Čapí hnízdo a je zde další!

 

Tentokrát jsou jejími aktéry předseda vlády Sobotka a ministr financí Pilný. Hraje se o růst platů zaměstnanců ve státní sféře.  Ačkoliv premiér v roli kapitána potápějící se lodi ĆSSD všechny ubezpečuje, že peníze se najdou, ministr financí je jiného názoru. Požadované navýšení znamená najít ve státní kase desítky miliard korun, což znamená nárůst deficitu státního rozpočtu na rok 2018 z navrhovaných 50 miliard na celých 100!

   Situaci svou stávkovou pohotovostí na podporu navýšení platů zaměstnanců vyhrocují školské, zdravotnické, hasičské a další odbory.   Obnovený kapitalismus v naší zemi po roku 1989 zklamal i v případě zajištění spravedlivé odměny za odvedenou práci. Je nejvyšší čas skoncovat s levnou prací i s rozevíráním „sociálních nůžek“ ve společnosti. Příští dny napoví k jakému skutečnému navýšení platů učitelů, zdravotníků a dalších skupin státních zaměstnanců dojde.  

       A na co se můžou těšit penzisté? O navýšení starobních důchodů rozhodne až nové složení poslanecké sněmovny. Mějme tuto skutečnost na vědomí při volbách. V případě vzniku asociální pravicové vlády složené ze stran ODS, TOP 09 a dalších se může opakovat situace z doby vlády premiéra Nečase. Ta pro seniory k jejich navýšení penzí našla ve státní pokladně celých 40 korun.  Jsem názoru, že tato věková skupina občanů si za svoji celoživotní práci pro společnost zaslouží důstojné stáří, vycházející z odpovídající valorizace penzí.

    Dejme svůj hlas v nadcházejících volbách straně, která ve svém volebním programu požadavky na odpovídající mzdy i důstojné penze  prosazuje - KSČM !

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama