Občané městu, město občanům

"OMMO.... ejhle, člověk!"
  • OMMO
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.09.2017 18:46:12

H. Svobodova (OMMO): Nedělejme sobě ani jiným iluze o rodině...

H. Svobodova (OMMO): Nedělejme sobě ani jiným iluze o rodině...

Nedělejme sobě ani jiným iluze o rodině, jakožto "svěceném svazku muže a ženy". Upřednostněme to, co především podpoří kvalitní život, který umožní lidstvu dále pracovat s jeho biologickým, sociálním i kulturním potenciálem.

 Podpořit rodiny s dětmi, resp. ty svazky, co v rámci sociálních vztahů a prostředí pečují o děti vlastní, či jinak svěřené si podporu jistě zaslouží. Tuto podporu je třeba vnímat jako mechanismus, který směřuje a ovlivňuje kvalitu života především dětí. Politické hnutí OMMO se takto profiluje skrze politický program Občan v rodině a ve společnosti - více zde: http://www.hnutiommo.cz/dokumenty/ideove-politicky-program-ommo/ideove-politicky-program-ommo-cely-text/.

Pokud se problematika kvality vývoje života ohlíží na souvislosti vážící generace předešlé a "ideologizovaně" dává prostor tomu, co tvořilo základy společnosti v době formování tzv. moderního státu, pak je třeba vybídnout tyto úvahy k (sebe-)reflexi a především ke zvážení objektivních podmínek, jimž podléháme jako jednotlivci, stejně jako sociální skupiny (vč. rodiny).

Politické hnutí OMMO v tomto smyslu vybízí k větší progresi v otázkách, na nichž závisí život dětí a mládeže nikoliv z hlediska postulátů ideologických či víry, ale spíše s ohledem na zachování sociobiologických a obecně kulturních nároků, které nás reprezentují napříč lidským druhem a společností 21. století.

Nepěstujme iluze o tradiční rodinných svazcích, sami jsme je již dávno překonali.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama