ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.07.2011 17:10:18

Prohlášení hejtmana Michala Haška k rušení leteckého spojení Brno - Praha

Prohlášení hejtmana Michala Haška k rušení leteckého spojení Brno - Praha

Hejtman JMK Michal Hašek ve svém prohlášení 11. 7. 2011 reagoval na rušení letecké linky Brno - Praha.

Vedení Jihomoravského kraje ani vedení letiště Brno dosud nebylo dopravcem o tak závažné skutečnosti nijak informováno. Nepovažuji to za korektní způsob jednání a požádal jsem ihned vedení letiště o zjištění podrobných aktuálních informací.

Potvrzuje se, že ČSA (nyní prostřednictvím smluvního partnera) neměly zájem na podpoře a rozvoji leteckého spojení Brno – Praha, což dokazují i časy odletů poskytnuté ČSA smluvnímu partnerovi. Je to nepříjemná situace nikoliv kvůli spojení Brna a Prahy, ale kvůli návaznosti dalších linek s odletem z Prahy.

Mrzí mě, jak národní dopravce soustředí pozornost pouze na pražské letiště a regionální leteckou dopravu a leteckou dostupnost Moravy zcela pomíjí. Budu v této věci jako poslanec interpelovat ministry dopravy a financí. Kromě toho hledáme s letištěm Brno jinou dlouhodobou alternativu pro spojení Brna s velkým evropským letištěm, která udrží Brno v mezinárodním rezervačním systému.

JUDr. Michal Hašek
Hejtman Jihomoravského kraje

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama