Mgr. Jiří Zimola

  • Z 2020
  • Nová Bystřice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.07.2011 20:11:00

Čekání na Godota?

Čekání na Godota?

Nedá mi, abych se v souvislosti s nedávným vyjádřením ministra životního prostředí Tomáše Chalupy a ve světle aktuálních sporů aktivistů s dřevorubci na Šumavě nepozastavil.

Pan ministr ve zmatečné verzi tolikrát neodborně resuscitovaného pacienta dokázal takovému pacientovi pomoci, tím spíše mu zachránit život.

Takový úkol totiž stojí před správou Národního parku Šumava, a tak slova pana ministra Chalupy o případném rušení parku v situaci, kdy by se správa NP nedokázala v záplatované a přešívané legislativě orientovat a dle ní činit, jsou smutně úsměvná.

Bohužel musím říci, že opatrná póza ministra Chalupy v souvislosti s nezasahováním do sporu o těžbu dřeva na Ptačím potoce na Šumavě, ale i dlouhodobé přešlapování na místě v podobných situacích, zapadá do kontextu řešení kůrovcové kalamity.

Již dlouho voláme po jasném zákoně o Šumavě, který by nejen odstranil podivné dodatky a nařízení, nešťastně implantované bývalým ministrem Bursíkem a kvůli kterým se stala zónace parku naprosto nepřehlednou džunglí, ale který by i zamezil sice mediálně zajímavým, samotné Šumavě však fatálně škodícím zbytečným sporům mezi příznivci pralesa a zdravého lesa. V současné době je „díky“ tomu situace neúnosná a je třeba ji okamžitě řešit.

Nelze dále čekat, zda se jednou z pera ministerstva životního prostředí zrodí nový zákon. Proto jsem přesvědčen, že bychom měli věnovat pozornost návrhu zákona, který zpracoval Plzeňský kraj, a podpořit, aby v Poslanecké sněmovně prošel prvním čtením. Ač má Jihočeský kraj k tomuto návrhu zákona některé výhrady, věřím, že je tato cesta přímočařejší a rozumnější, než věčné „čekání na Godota“ v podobě nového zákona ministra Chalupy.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama