Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.10.2017 20:31:00

Premiér Sobotka bude už zítra řešit dvojí kvalitu potravin

Premiér Sobotka bude už zítra řešit dvojí kvalitu potravin

Předseda vlády Bohuslav Sobotka vystoupí v pátek 13. října 2017 v úvodním bloku Spotřebitelského summitu, který se koná v Bratislavě pod jeho záštitou a záštitou slovenského premiéra Roberta Fica.

 Na summit byli pozváni také předseda vlády Maďarska Viktor Orbán a předsedkyně vlády Polské republiky Beata Szydlová. Akce se zúčastní eurokomisařka Věra Jourová, která má na starosti ochranu spotřebitele, komisař pro zdraví a bezpečnost potravin Vytenis Andriukaitis a další hosté. Českou republiku bude kromě premiéra zastupovat i ministr zemědělství Marian Jurečka.

Cílem Spotřebitelského summitu je diskuse o dalších konkrétních krocích v boji proti dvojí kvalitě potravin, které by měly být přijaty na evropské úrovni.

"Dvojí úroveň kvality potravin na společném trhu EU je nepřijatelná. Vláda, kterou vedu, se snaží tento problém intenzivně řešit. Naší dlouhodobou snahou je nalézt celoevropské legislativní řešení, které by ochránilo evropské spotřebitele. Jsem proto velmi rád, že Evropská komise už s námi spolupracuje na nalezení takové cesty, která povede k jedné kvalitě potravin pro všechny občany Evropské unie, a to té nejvyšší,“ uvedl premiér Bohuslav Sobotka.

Česká vláda vítá, že Evropské komise vydala novou metodiku, která by měla umožnit lépe srovnávat kvalitu potravin a dodržování předpisů o ochraně spotřebitele napříč EU. Předseda vlády však chce otevřít diskusi o dalších potřebných krocích, především o revizi legislativy, konkrétně směrnice o nekalých obchodních praktikách.

Předsedové vlád Visegrádské skupiny Spotřebitelský summit zahájí. Následně se na samostatném setkání budou věnovat tématu revize směrnice o vysílání pracovníků a koordinaci postupu v dalších agendách EU. V rámci summitu se pak premiéři V4 setkají s předsedou Evropské rady Donaldem Tuskem a budou s ním jednat především o dalších krocích, které Donald Tusk připravuje v souvislosti se zlepšováním fungování EU pro občany i členské státy.

Program
10.00 – zahájení spotřebitelského summitu
následně – úvodní vystoupení předsedy vlády B. Sobotky a dalších předsedů vlád zemí V4
11.00 – jednání předsedů vlád zemí V4
12.20 – tisková konference předsedů vlád zemí V4
13.30 – neformální oběd předsedů vlád zemí V4 a předsedy ER Donalda Tuska

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama