MUDr. Gabriela Pecková

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.11.2017 13:51:00

Demokracie není zadarmo, není pohodlná, znamená odvahu převzít odpovědnost

Demokracie není zadarmo, není pohodlná, znamená odvahu převzít odpovědnost

Gabriela Pecková na facebookovém profilu

Dnes je poslední den, kdy mohou lidé zpochybnit volby. Osobně nemám důvod pochybovat o jejich průběhu. O čem ale pochybnosti mám, je že s jejich vítězem bude líp ! Je to asi jako když kamarád říká druhému :” No, to musíš být šťastný, jak ses oženil”! “ No, to musím “, říká druhý.

Jestli, jak prezident Zeman připustil, bude v naší zemi vládnout vláda bez důvěry, dojde k nevídanému schizmatu - lidé důvěřují Babišovi, ale volení zástupci, parlamentáři, mu nedůvěřují.

Jediným logickým řešením by v takovém případě byly předčasné volby, ale na ty nemá , krom Babiše , nikdo peníze a navíc by nejspíš ani žádné řešení nepřinesly. Aby lidé opravdu chtěli žít v demokracii, uměli žít v demokracii a proto volili skutečnou demokracii, museli by k ní být také dlouhodobě vychováváni. Demokracie není ani zadarmo, ani není pohodlná, neznamená jen konzumovat práva, znamená i dostát povinnostem, znamená odvahu převzít odpovědnost za svá rozhodnutí. Není tedy divu, že někteří lidé raději volí pohodlný diktát, dobrovolně se zřeknou svobody a svůj život vtěsnají do úzkých mantinelů, které jim dává.

Plujeme mezi Skyllou a Charybdou. Argonatům pomohli bohové. Odysseus si pomohl sám, kdo pomůže nám?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama