Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.08.2011 15:13:39

Brno dokončuje výstavbu dětského centra rodinného typu Chovánek

Brno dokončuje výstavbu dětského centra rodinného typu Chovánek

Ve čtvrtek 4. srpna 2011 se uskuteční za účasti primátora města Brna Romana Onderky kontrolní den výstavby dětského centra rodinného typu Chovánek, která byla zahájena v září loňského roku.

Jde o investici z rozpočtu města ve výši 148,5 mil. Kč.

Moderní dvoupodlažní objekt ve tvaru písmene U  vyrůstá na ulici Vejrostova v městské části Brno-Bystrc a je určen dětem od narození až do osmnácti let, které nemají domov.

V Chovánku bude v provozu několik bytů pro čtyři až pět dětí, které by měly simulovat běžný život v rodině. V každé buňce je kuchyně, obývací pokoj a pokoje pro děti, se kterými bude trávit čas vždy jedna teta.Kromě bytů bude v Chovánku fungovat i ryze zdravotní centrum, kde se zdravotníci a psychologové postarají o postižené děti nebo kojence a také čtyři garsonky, které poslouží matkám s dětmi nebo ženám před porodem, které nemají kam jít.

 V současné době zde probíhají závěrečné práce, jako jsou např. dokončování povrchů podlah, montáž svítidel, dokončování vnitřních obložek dveří a osazování dveřních křídel či montáž vestavěného nábytku.

 Současné nevyhovující objekty kojeneckého ústavu na Hlinkách a na ul. Voroněžská budou připraveny k odprodeji. Termín dokončení stavby je plánovaný na září 2011. S vlastním uvedením do provozu se počítá v prosinci 2011. Děti tedy letos oslaví vánoce již v novém prostředí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama