ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.11.2017 16:31:15

Na co již asi pan Jiří Paroubek zapomněl.

Na co již asi pan Jiří Paroubek zapomněl.

Na co již asi pan Jiří Paroubek zapomněl.

 

Pan Jiří Paroubek mne zcela nepřiměřeně napadl ve svém článku ze dne 9.1.2017 na http://vasevec.parlamentnilisty.cz/domaci-politika. Především uvedl, že jsem pod tlakem některých lobbistických skupin, které bude jmenovat. Tímto ho chci požádat, aby tak neprodleně učinil. Sám jsem velmi zvědavý, protože je tak dobře jako on neznám. Již jednou, a to byl předsedou ČSSD na mne z tribuny na Obvodní konferenci ČSSD křičel, že mne zadupe pod zem. Jako dnes ani tehdy jsem neměl oporu shora. Pan Paroubek stále nepochopil, že v ČSSD nedělíme členy na nuly nebo vůdce. Souhlas s jeho přijetím byl široce diskutován v členské základně obvodu. Z osmnácti místních organizací se pouze jedna vyjádřila pro přijetí.

Je jisté, že pan Paroubek má hodně co říci k éře, kdy byl náměstkem pražského primátora Pavla Béma (v letech 2002 až 2004). V době, kdy lobbistické a klientelistické skupiny určovaly chod magistrátu. Na rozdíl ode mne asi velmi dobře zná fungování těchto nátlakových skupin. Byla to éra p. Romana Janouška, podrobně popsaná v tisku. To, že byl již v devadesátých letech členem dozorčích rad PPF banky a.s., Dopravního podniku hl. m. Prahy a Kongresového centra Praha, a.s.  za hl. město Prahu je snadno doložitelným faktem.

Pan Jiří Paroubek jako předseda Obvodní organizace ČSSD na Praze 5 v letech 2002–2010 kumuloval stranické funkce předsedy celé strany, předsedy OVV Prahy 5 a potažmo premiéra vlády ČR.  To je nejenom neobvyklé. Z funkce předsedy obvodu v roce 2008 údajně vyjednal s p. JUDr. Milanem Jančíkem (tehdejším starostou) mé odvolání z pozice místostarosty MČ Praha 5, protože jsem se vzepřel proti klientelistickým praktikám na této radnici. Náhradou za mne byl nominován do rady MČ Praha 5 p. Milan Kudrys (jeho láska k Jiřímu Paroubkovi byla široce známa). Poté jsem byl hlavní opoziční tváří proti tomuto starostovi.

V článku jmenovaný třicetiletý místostarosta MČ Praha 5 p. Michal Šesták byl v té době (2006 až 2010) pravou rukou p. JUDr. Milana Jančíka. V období po roku 2010 jeho kolegou, který spolu s ním vedl Klub ČSSD na radnici, byl tehdejší místostarosta p. Petr Lachnit. Na konci volebního období vstoupil do hnutí ANO.

Klub ČSSD při MČ Praha 5 vedený p. Michalem Šestákem a p. Petrem Lachnitem byl sestaven za spolupráce s Jiřím Paroubkem v roce 2010 (výsledek 17,18 preferencí odpovídal celostátnímu průměru ve výši 22,45 % v parlamentních volbách). Z tohoto klubu byly dvě zastupitelky p. Mrázková a p. Šáchová v roce 2014 pravomocně odsouzeny za trestný čin (neoprávněné čerpání zastupitelských náhrad). Čtrnáct dní před komunálními volbami v roce 2014 šly zprávy o odsouzení těchto zastupitelek za ČSSD v hlavních zprávách všech televizí.  Důsledkem byl volební výsledek v tomto roce ve výši 8,03 % hlasů voličů v komunálních volbách na Praze 5. (Praha měla 10,43 %, takže i přesto to nebylo tak hrozné) Z působení těchto členů a k nim navázaných vysokých úředníků radnice se na našem obvodě před našimi voliči nemůžeme vzpamatovat dodnes. Dnešní opoziční role je toho jednoznačným důsledkem.

Pan Petr Lachnit byl dlouholetým partnerem p. Gábiny Kalábkové, která je současnou přítelkyní pana Jiřího Paroubka a je předsedkyní jedné z místních organizací ČSSD na Praze 5. Takže je to takzvaně v rodině. Paní Gabriela Kalábková byla zvolena do parlamentu ČR v roce 2006, na základě velké intervence p. Jiřího Paroubka (asistentkou této poslankyně byla p. Radmila Kleslová). Lídrem kandidátky ČSSD do parlamentu ČR v Praze v roce 2006 byl p. MUDr. David Rath. V té době byl Jiří Paroubek předsedou strany a odpovídal za personální politiku ČSSD. V případě ČSSD Prahy 5 ji skoro přímo určoval.

Pan Jiří Paroubek v listopadu 2011 založil novou politickou stranu s původním názvem Národní socialisté – Levice 21. století (později LEV 21 - Národní socialisté) a do roku 2014 byl jejím předsedou. V parlamentních volbách v roce 2013 v dostala tato strana v Praze 0,06 % hlasů voličů přesně 376 hlasů (v Praze 5 dostal 23 hlasů z 80 000 voličů) Toto je doopravdy kolosální neschopnost v době přející protestním hnutím.

Ke dni 30. listopadu 2014 rezignoval na post předsedy strany LEV 21 – Národní socialisté. Odůvodnil to tím, že se rozhodl odejít z politiky, aby se mohl věnovat své rodině, podnikatelským činnostem, akademické činnosti a dalším veřejně-prospěšným činnostem. (https://cs.wikipedia.org/wiki/Ji%C5%99%C3%AD_Paroubek#Polistopadov.C3.A1_kari.C3.A9ra)

Osobně si myslím, že by v tomto svém úmyslu měl setrvat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama