MUDr. Pavel Čermák, Ph.D.

  • ODS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.11.2017 6:24:56

Představuji se pro Parlamentní Listy

Představuji se pro Parlamentní Listy

Jsem lékař a politik. Žiji a pracuji v Ostravě - profesně se specializuji na reprodukční medicínu jako vedoucí lékař na privátní klinice Gyncentrum. Ve stejném oboru působím jako Senior Consultant na klinice v irském Dublinu.

Narodil jsem se v roce 1960 v Ostravě, kde také celý život bydlím a pracuji. Už dvacet osm let jsem ženat s manželkou Zuzanou, v současné době primářkou Krevního Centra Fakultní nemocnice v Ostravě a pedagožkou na Lékařské fakultě Ostravské univerzity. Mám dvě dospělé děti ve věku 29 a 27 let. 

Vzdělání

Vystudoval jsem Gymnázium v Ostravě-Porubě a Lékařskou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci. První atestaci v oboru gynekologie a porodnictví jsem získal v roce 1989, specializovanou způsobilost v roce 2006 a nádstavbovou atestaci v oboru Reprodukční medicína v roce 2008. O dva roky dříve jsem absolvoval doktorandské studium (Ph.D.).

Profesní kariéra

Po několikaletém působení v Městské nemocnici Ostrava-Fifejdy a Fakultní nemocnici Ostrava-Zábřeh vedu více než 20 let moderní kliniku pro léčbu neplodnosti GYNCENTRUM OSTRAVA, která patří mezi kliniky s nejdelší odbornou historií v České republice a je zároveň akreditovaným pracovištěm pro výuku nových lékařů v oboru Reprodukční medicína. Současně pracuji na částečný úvazek jako Senior Consultant na soukromé klinice v irském Dublinu.

Zahraniční praxe
Gynekologii a reprodukční medicíně se věnuji také v zahraničí. Jsem držitelem lékařské specializační licence v Irské republice a Nizozemí, mimo České lékařské společnosti J.E.P. a České gynekologické společnosti jsem dále členem ESHRE (Evropské společnosti pro lidskou reprodukci a embryologi) a BFS (British Fertility Society).

Politika a veřejný život

Od roku 2012 se angažuji v Občanské demokratické straně, aktuálně jsem členem rady Místního sdružení ODS v Ostravě-Hrabové a místopředsedou Oblastní rady ODS Ostrava. V roce 2013 jsem kandidoval do Poslanecké sněmovny PČR.
V listopadu 2016 jsem se stal asistentem senátora za volební obvod č. 70 Ing. Zdeňka Nytry.V roce 2016 jsem byl jmenován členem městské Komise pro novou radnici a rozvoj samosprávy a ve stejném roce jsem se stal členem krajského Výboru zdravotní a preventivní péče.

Záliby

Rodina, literatura, kultura, sport

Mé osobní krédo

"Vize bez realizace jsou pouhou halucinací" (Sigmund Freud)


Více se o mně dozvíte na www.mudrpavelcermak.cz


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama