ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.08.2011 17:52:53

V Tetčicích vyrostl nový přestupní uzel IDS

V Tetčicích vyrostl nový přestupní uzel IDS

V prostorách u železniční stanice Tetčice byl otevřen nový přestupní uzel IDS. Symbolickou pásku v pondělí 1. 8. 2011 slavnostně přestřihl hejtman Michal Hašek.

Stavba nového přestupního uzlu byla zahájena 26. dubna a přišla na 9,8 milionu korun (viz poslední dvě fotografie, které ukazují stav před a po opravách). V jejím rámci byly vybudovány nástupiště a obratiště pro autobusy, 16 stání park&ride a upraven vjezd do sousedního podniku. Celý uzel je řešen jako bezbariérový a je vybaven elektronickým informačním panelem pro cestující s on-line informacemi o spojích IDS.

Projekt uzlu kraj realizuje ve spolupráci s obcí Tetčice. Záměrem Jihomoravského kraje je i řešení nevyhovujícího průjezdního úseku silnice v obci (dle výsledku sčítání dopravy z roku 2010 se jedná o intenzitu dopravy převyšující 7 000 vozidel za den). Projektová příprava k tomuto záměru bude dokončena v letošním roce, stavba bude navržena k realizaci v rámci ROP pro rok 2012.

Přestupní uzel Tetčice je po Zastávce nejvýznamnější napaječový uzel na vlakové lince S4 Brno - Zastávka – Náměšť nad Oslavou. Zajišťuje přestup z vlaku na autobusové linky 406 a 423 směr Oslavany, Ivančice, Mohelno. Dále pak slouží nezaintegrovaným linkám z Dačic, Moravských Budějovic a Hrotovic do Brna. V určitých částech dne bude probíhat i přestup mezi linkami IDS 406 a 423.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama