Mgr. Radek Vondráček

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.12.2017 15:18:00

Vondráček informoval V4 o průběhu ustavování nové Sněmovny

Vondráček informoval V4 o průběhu ustavování nové Sněmovny

První zahraniční cesta předsedy PS Radka Vondráčka vedla do Maďarska, kde se ve dnech 30. listopadu a 1. prosince uskutečnilo neformální setkání předsedů parlamentů V4.

 První zahraniční cesta předsedy Poslanecké sněmovny Radka Vondráčka vedla do Maďarska, které je v současné době předsedající zemí Visegradské skupiny, a kde se ve dnech 30. listopadu a 1. prosince uskutečnilo neformální setkání předsedů parlamentů V4. Jednalo se především o posílení zastoupení národních parlamentů v rámci unijní struktury a o možnostech rozšíření Evropské unie.

Radek Vondráček zdůraznil ve svém vystoupení symboliku skutečnosti, že své zahraniční působení ve funkci předsedy Poslanecké sněmovny začíná na schůzce Visegradské skupiny, a ocenil význam členství České republiky ve V4 jako osvědčeného instrumentu zvýrazňování společných pohledů těchto čtyř středoevropských zemí na některé unijní otázky v Bruselu. Informoval předsedy Parlamentů Polska, Maďarska a Slovenska o průběhu ustavování nové české Sněmovny po volbách a zmínil i některé očekávané zahraničně politické priority vytvářející se nové vlády.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama