Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.12.2017 14:30:00

Premiér Sobotka přijal nového velvyslance USA v ČR Stephena B. Kinga

Premiér Sobotka přijal nového velvyslance USA v ČR Stephena B. Kinga

V pondělí 11. prosince 2017 přijal předseda vlády Bohuslav Sobotka ve Strakově akademii nově jmenovaného velvyslance USA v České republice Stephena B. Kinga.

 Pro premiéra Sobotku to bylo poslední přijetí zahraničního představitele ve funkci předsedy vlády.

Předseda vlády Bohuslav Sobotka jednal s americkým velvyslancem Stephenem B. Kingem především o připravovaných oslavách 100. výročí od vzniku nezávislého Československa, které si Česká republika připomene v roce 2018. Zásadní podíl na založení samostatného státu měla nejen tehdejší administrativa USA pod vedením prezidenta Woodrowa Wilsona, ale také komunita českých a slovenských krajanů žijících ve Spojených státech amerických.

Dalšími tématy bylo mimo jiné zhodnocení česko-americké spolupráce, především pak v oblasti obrany a bezpečnosti a ekonomické spolupráce. V roce 2016 dosáhl vzájemný obrat zahraničního obchodu mezi ČR a USA 6,8 miliard dolarů. Americké firmy investují v ČR do téměř 200 projektů a zaměstnávají zde více než 40 tisíc lidí.

Premiér Sobotka a velvyslanec King se věnovali také aktuálním mezinárodním otázkám. Nový velvyslanec Stephen B. King předal své pověřovací listiny do rukou prezidenta republiky Miloše Zemana dne 6. prosince 2017.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama