Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.08.2011 18:01:00

Primátor Roman Onderka: Brno má ambice stát se Fairtradovým městem

Primátor Roman Onderka: Brno má ambice stát se Fairtradovým městem

Brno – Jihomoravská metropole se zapojí do iniciativy Fairtradová města. Zřídila proto přípravnou pracovní skupinu Fairtradové město složenou z odborníků z různých odvětví

Fair Trade – spravedlivý obchod – je celosvětové hnutí, jehož cílem je zlepšit situaci v rozvojových zemích a pomoci tamním výrobcům získat férové obchodní podmínky. Zaměstnancům je v rámci fair trade zaručena zákonná minimální mzda a alespoň základní sociální a zdravotní zabezpečení.

V roce 2001 vznikl ve Velké Británii koncept Fairtradových měst, který zaznamenal během minulých let obrovský rozvoj a v současné době se k němu hlásí přes 900 měst. Na podpoře fair trade posilují tato města svou marketingovou strategii a usilují tím o vytváření image města, kterému nejsou lhostejné globální problémy.

„Řada partnerských měst Brna jako Leeds, Vídeň nebo Lipsko je do konceptu Fairtradových měst rovněž zapojena. Po splnění určitých podmínek, jako přijetí deklarace města na podporu fair trade, vytvoření místní řídící skupiny a propagace fair trade produktů se také Brno stane certifikovaným Fair Trade městem,“ připomíná primátor města Brna Roman Onderka.

Brno v rámci projektu Brno-zdravé město realizovalo v oblasti fair trade již několik akcí. Šlo o pořádání Férové snídaně nebo Týdne pro fair trade, které jsou dobrým východiskem k udělení statutu Fairtradové město.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama