Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.08.2011 18:00:10

Nečasovu kritiku Bátory vítám. Ale co dál, pane premiére?

Nečasovu kritiku Bátory vítám. Ale co dál, pane premiére?

Vítám kritiku předsedy vlády Petra Nečase na adresu personálního šéfa ministerstva školství Ladislava Bátory ohledně jeho zcela nevhodných vyjádření na adresu homosexuálů v souvislosti s akcí Prague Pride. Ale co dál, pane premiére?

Uvítal bych, kdyby pan premiér tuto záležitost vysoce postaveného úředníka svého aparátu i aktivně řešil, protože pan Bátora evidentně hrubě porušil Kodex etiky zaměstnanců ve veřejné správě ve smyslu jeho důvěryhodnosti. Pracovníci ministerstva školství či uchazeči o zaměstnání v tomto resortu si totiž již nemůžou být jisti objektivitou personálního šéfa při jejich výběru, kdy hrozí, že mezi hlediska přijetí/propuštění nebude patřit odborná způsobilost, ale sexuální orientace či národnost. Takové praktiky jsou v demokratické zemi zcela nemyslitelné!

Ministr školství Josef Dobeš, přímý nadřízený pana Bátory, evidentně tuto záležitost řešit nehodlá a podle svých vyjádření zřejmě s výroky svého personálního šéfa souhlasí. Je ostudou, že je ve 21. století v čele resortu školství člověk tmářských názorů.

Žádám tedy premiéra Petra Nečase, aby se celou věcí začal velmi vážně zabývat a nedopustil jakoukoliv diskriminaci v personální politice jednoho z ministerstev, které pod vedením tmářů Dobeše a Bátory hrozí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama