Ing. Markéta Pekarová Adamová

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • předsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.12.2017 16:28:38

Ty ženy, to jsou tak smutné příběhy; nedávejme ty peníze na sport

Ty ženy, to jsou tak smutné příběhy; nedávejme ty peníze na sport

Projev na 4. schůzi Poslanecké sněmovny dne 15. 12. 2017 k druhému čtení vládního návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2018

Děkuji za slovo. Vážený pane poslanče prostřednictvím pana předsedajícího, chtěla bych vás poprosit, abyste vnímal tu problematiku - já také nejsem žádná zastánkyně feminismu atd. - ale abyste vnímal tu problematiku tak, že se netýká jenom rovných příležitostí, ale opravdu ochrany často lidí ve velmi nepříjemné situaci. Například to jsou ženy, které si prošly domácím násilím, které byly znásilněné, prostě to jsou věci, které jsou velmi závažné, a byť samozřejmě sport je důležitá oblast a považuji podporu sportu za naprosto zásadní, tak si myslím, že těch sedm milionů korun, které by na tu kapitolu, která už dneska má několik miliard, se ztratily jako kapička v moři, ale tady by mohla tato významná částka pro určitý segment značně chybět.

Já se tedy přikláním k tomu, abychom v tomto případě rozhodně dali přednost těm, kteří se nacházejí opravdu v nelehkých životních situacích a pomohli jim. Neziskový sektor, který se touto oblastí zabývá, si určitě podporu zaslouží a opravdu mám zkušenosti, protože jsem byla v obci zodpovědná za spolupráci s neziskovým sektorem, který se zabýval právě pomocí ženám, které prošly domácím násilím, takže jsou to často tak smutné příběhy, že bychom tyto peníze opravdu neměli z Úřadu vlády alokovat na sport. Proto prosím kolegy a kolegyně, až budeme o tomto hlasovat, abychom mysleli právě na to, kam ty peníze častokrát jdou. Nejsou to jenom konference, které se zabývají kvótami na zastoupení žen v politice, je to opravdu častokrát konkrétní pomoc konkrétním lidským osudům.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama