Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.12.2017 14:29:00

Chceme prosadit, aby se v kauze OKD jednalo důsledně

Chceme prosadit, aby se v kauze OKD jednalo důsledně

Komentář na facebookovém profilu ke kauze OKD.

Již několik let vytrvale bojuji proti přesile za vyšetření privatizace OKD a následného vytunelování firmy. Poté, co ČSSD propadla ve volbách, se konečně tento bod dostal na jednání Sněmovny a také díky hlasům poslanců SPD jako spolupředkladatelům návrhu byla ustavena vyšetřovací komise. Podívejte se, co jsem řekl v této souvislosti ve Sněmovně:
Vážené dámy a pánové, především musím vyjádřit radost nad tím, že se případ OKD dostal v rámci bodu jednání na pořad Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. V minulém volebním období jsem na tuto věc opakovaně upozorňoval, ale bohužel, tehdy to byl hlas volající na poušti. Podal jsem také již před třemi lety trestní oznámení i na expremiéra Sobotku, který tuto privatizaci podepsal, ale toto moje oznámení zapadlo.

Dnes je díky voličům situace jiná. Můžeme dnes s plnou podporou našeho poslaneckého klubu prosazovat a snad i prosadit, aby v tzv. kauze OKD se jednalo důsledně, spravedlivě a aby se nechytaly pouze malé ryby. Je třeba beze zbytku v souladu s návrhem prošetřit celé okolnosti nakládání s tímto majetkem. Jsou zde vážné indicie, které ukazují, že šlo o vyvedení majetku státu hluboko pod cenou. Jsou zde vážné indicie, že byl český stát připraven o miliardy korun a bylo podvedeno a obelháno desetitisíce lidí. Případ může ukázat na mimořádné propojení podnikatelských a politických mafií, které zasahovaly až do vládních struktur. Skutečnosti naznačují, že nejvyšší političtí představitelé nebyli oklamáni, ale že sami dobře věděli, jakým způsobem tento podvod probíhá, a mohli mu napomáhat. Nemůžeme se spokojit, že dnes stojí před soudem tzv. malé ryby. Tyto malé ryby neplánovaly ani nerozhodovaly. Tyto malé ryby ani neměly žádný miliardový prospěch z tohoto tunelování majetku státu.

Lidé v této zemi nepotřebují obětní beránky. Potřebují znát pravdu a potřebují, aby v této věci došlo k důkladnému a spravedlivému prošetření. Mají na to právo, neboť miliardové škody, které tato kauza způsobila a ještě způsobí, budou platit ze svých daní. Je třeba ustavit vyšetřovací komisi s jasným navrženým zadáním, která bude postupovat ve smyslu důvodové zprávy. Znovu je nutné připomenout, že tuto možnost nám dává až výsledek posledních voleb. Politické strany ČSSD, TOP 09, ODS, KDU-ČSL se přímo podílely na vytvoření politického prostředí, které důkladné prošetření této kauzy neumožnilo. Je to jejich přímá politická odpovědnost.

Dnes představitelé těchto stran hrají divadlo na téma obrany demokracie. Je třeba zdůraznit, jakou demokracii chtějí bránit. Není to demokracie pro okradené lidi a daňové poplatníky, občany ČR, kteří tento tunel platili a platí. Je to demokracie pro pana Bakalu a jemu podobné tuneláře. Když dnes tzv. demokratický blok zpochybňuje výsledek voleb, když dnes lžete o obraně demokracie, a když dnes nadáváte a štvete proti nám, tak to děláte proto, že hájíte zájmy pana Bakaly a jemu podobných. Lžete, protože jsou to zájmy lhářů a podvodníků a nadáváte, protože jsou to zájmy sprostých tunelářů. 
Obyčejní lidé, kterými pohrdáte, chtějí jinou demokracii. Demokracii, která by chránila práva a svobodu všech bez ohledu na to, kolik mají v peněžence. Takovou demokracii a svobodu musíme prosadit. Bude znamenat konec tunelování majetku a bohatství této země a bude znamenat, že se lidé zodpovědní za podobné věci budou skutečně zodpovídat za své chyby, případně za svou kriminální činnost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama