Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.12.2017 16:18:00

Boj za bezpečnost republiky nevzdáme

Boj za bezpečnost republiky nevzdáme

Komentář na facebookovém profilu k navrhovaným úpravám azylových pravidel EU

Další povolební skandál - poslanci hnutí ANO, Pirátů, ČSSD a jednoho za KDU-ČSL společnými silami zamítli ve Sněmovně návrh, abychom zaujali odmítavé stanovisko k navrhovaným úpravám azylových pravidel EU (tzv. Dublinská úmluva), které jsou pro nás v ČR doslova fatální. A já Vám slibuji, že my v SPD boj za bezpečnost republiku nevzdáme a pokusíme se hned v lednu na toto téma vyvolat mimořádnou schůzi Parlamentu. V návrhu změn azylových pravidel mimo jiné stojí:

1. Zrušení pravidla, že za žadatele o azyl je odpovědná první bezpečná země, jejíž hranice dosáhnou.

2. V úvahu bude vzata preference azylantů, ve které zemi chtějí žít, kdy jim budou nabídnuty čtyři země, které v dané době přijaly žadatelů o azyl nejméně. To bych chtěl zdůraznit - bod 2.

3. Rychlejší spojování rodin migrantů.

4. Žadatelé budou mít možnost se registrovat jako skupina až do 30 lidí.

5. Všechny členské státy Evropské unie se musí zapojit a nést za žadatele o azyl odpovědnost.

6. Státy, které odmítnou, nebudou mít přístup k eurofondům.

Naše hnutí SPD kritizuje tento návrh od samého počátku. Vyjádřil se k němu i maďarský premiér Viktor Orbán, který řekl: "V budoucí Evropě bude zaveden stálý a povinný mechanismus přesídlení migrantů s neomezeným limitem v počtech. Je pravda, že ač se po pás brodíme v boji ochránit tento kousek naší národní suverenity, ale zatím jsme byli úspěšní, protože doteď jsme to byli my, kdo rozhodoval, kdo může žít v Maďarsku a kdo ne, ale útok na naši suverenitu, který nyní Evropský parlament podnikl, je zuřivější než všechny předtím".

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama