MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.12.2017 13:30:00

Populismus opět zvítězil

Populismus opět zvítězil

Vyjádření MUDr. Přemysla Sobotky, náměstka hejtmana Libereckého kraje pro resort zdravotnictví, k navýšení platů všech zdravotníků o deset procent

 Vzhledem k tomu, že minulá vláda rozhodla o navýšení platů všech zdravotníků o 10 % (od 1. 1. 2018), prověřovali jsme schopnost zdravotnických zařízení tento slib splnit.

Výsledek není překvapením. Až na Krajskou nemocnici v Liberci (KNL, a.s.), která má velmi dobré ekonomické výsledky, a tak může 10 % přidat, mají ostatní zařízení obrovský problém s realizací.

Úhradová vyhláška umožní navýšení maximálně o 7 %, a ani to mnohde není možné.

Znovu se ukázalo, jak populistický slib vlády výrazně poškozuje ekonomiku ve zdravotnictví a vůbec nereaguje na situaci v nemocnicích. Navíc slib dnes už bývalého ministra Ludvíka, že náklady na zvýšení platů budou v úhradové vyhlášce, se ukázal jako falešný. K navýšení o 10 % musíme připočítat i částku 2.000 Kč pro sestry ve třísměnném provozu, to již také musí nemocnice platit ze svého.

Podle informací z Komise Asociace krajů ČR pro zdravotnictví je situace obdobná ve všech krajích. Opravdu smutný obraz populismu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama