Ing. Miroslav Kalousek

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.12.2017 18:16:00

Zákon lze novelizovat. Teď je to na vás, pane předsedo, vlády

Zákon lze novelizovat. Teď je to na vás, pane předsedo, vlády

Projev na 4. schůzi Poslanecké sněmovny 19. prosince 2017 k vládnímu návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2018

 Děkuji za slovo, pane předsedo.

Dovoluji si reagovat na slova pana předsedy vlády, který současnou situaci přirovnal k roku 2014, kdy vláda byla jmenována v lednu a jak říkal, s rozpočtem, který jsme zdědili, jsme už nic dělat nemohli. Mohli. Zákon o státním rozpočtu je možné novelizovat. To znamená mohli jste v roce 2014 předložit novelu, která by se více přizpůsobila prioritám vaší vlády. To samé můžete udělat i dnes, pane předsedo vlády. Já vám chci dát naprosto závaznou nabídku klubu TOP 09. Pokud navrhnete novelu, kde výdaje státního rozpočtu vrátíte do té výše, kterou jste vy sám jako ministr financí navrhl v květnu v rámci výdajových rámců vládě, můžete stoprocentně počítat s plnou podporou poslanců TOP 09 pro takovou novelu. Buď jste to, co jste teď říkal, myslel vážně, pak novelu předložíte a zcela jistě bude přijata, protože to bude zhruba o 25 mld. méně na výdajích, a to bude jistě dobře vzhledem k makroekonomické situaci, a nebo jste se teď jenom alibisticky vymlouval a takovou novelu nepředložíte.

Teď je to na vás, pane předsedo, vlády.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama