Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.12.2017 18:41:00

Vážená KDU-ČSL, nediktujte nám, co máme mít ve volebním programu

Vážená KDU-ČSL, nediktujte nám, co máme mít ve volebním programu

Projev na 4. schůzi Poslanecké sněmovny 19. prosince 2017 k vládnímu návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2018

 Vážené dámy a pánové, dovolte mi reakci na exministra zemědělství pana Jurečku.

My jako SPD máme v programu zrušení Senátu. Takže vážená KDU-ČSL, nediktujte nám, co máme mít ve volebním programu. My jsme za volební program dostali 540 tisíc hlasů, vy jste dostali možná polovinu, ale nediktujte nám, co máme mít ve volebním programu. My to prostě budeme mít ve volebním programu. Naši voliči si zrušení Senátu přejí. Vám se to nelíbí, vy jste s tím prostě nespokojeni, to je v pořádku, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat a my s tím stejně nic dělat nebudeme. My náš program zrazovat nebudeme. Na rozdíl od vás, pane Jurečko, který jste senátor nebyl, já jsem senátorem byl. Jsem i poslancem. Mám srovnání práce. Já jsem přesvědčen, že Senát je zbytečný vzhledem k tomu, že stojí 588 mil. 562 tis. 865 korun ročně. Já myslím, že bychom to radši měli dát na důchody. My v SPD chceme přidat důchodcům, zdravotně postiženým spoluobčanům, pracujícím rodinám s dětmi, odebrat parazitujícím a nepřizpůsobivým občanům. Je to tak. Vám se to nelíbí, je to v pořádku. My chceme zrušit Senát, chceme snížit počet poslanců nejlépe na 81, chceme přímou volbu a odvolatelnost politiků, chceme zákon o referendu, chceme také odvolatelnost prezidenta. Máme to v programu, více než půl miliónu občanů to chce. Vy v KDU-ČSL to nechcete, je dobře, že to občané slyšeli, aspoň víme, kdo co chce a kdo co nechce. To je zcela v pořádku. Děkuji. Když to budete opakovat dokola, tak já vždycky takhle přijdu, zopakuji náš program a zopakuji váš. Je to v pořádku, ale já bych se radši vrátil k projednávání státního rozpočtu. Myslím, že by to bylo lepší a že bychom měli pokračovat a pracovat.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama