Mirek Topolánek

Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.12.2017 8:35:00

Jsem připraven uhradit pokutu, udělenou finančním úřadem prodejci pečiva v Krnov

Jsem připraven uhradit pokutu, udělenou finančním úřadem prodejci pečiva v Krnov

Aktuální reakce prezidentského kandidáta na zprávu o pokutě 11 tisíc korun, udělené prodejci pečiva v Krnově za nevystavení účtu za desetikorunový koláček, zveřejněnou na serveru echo24.cz

 „Domnívám se, že celý systém EET je namířený proti malým podnikatelům a živnostníkům, kteří se nemají jak bránit. To, že někdo zapomene vydat účtenku za desetikorunový koláček a dostane pokutu ve výši 11 tisíc korun, znamená, že je to pro něj pokuta likvidační. Nevím, jestli lidé, kteří pokuty udělují, tuší, s jakou marží prodejci pracují a kolik musí prodat pečiva, aby si na takovou pokutu vydělali.

Vnímám takový postup jako likvidační třídní boj, který má za cíl nahnat lidi buď na úřad práce, anebo do fabrik, kde nám dělníci chybějí. Pokládám to za nemístné zasahování do rodinného soukromého byznysu.

Na znamení mé podpory malým a drobným podnikatelům jsem se proto rozhodl nabídnout, že tuto pokutu za potrestaného podnikatele zaplatím.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama