RNDr. Miroslav Kubásek, Ph.D.

  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.12.2017 12:23:03

Školáci v Brně diskutovali o černých skládkách

Školáci v Brně diskutovali o černých skládkách

Černé skládky v přírodě jsou bohužel dlouhodobým problémem. Aby černých skládek bylo co nejméně, je třeba rozšiřovat především mezi mladou generací povědomí o tom, proč mnohdy zbytečně vznikají a jak vzniku černých skládek můžeme předcházet.

Na toto téma včera diskutoval radní pro životní prostředí Jihomoravského kraje RNDr. Miroslav Kubásek, Ph.D. s žáky ZŠ Chalabalova v Brně - Kohoutovicích. Se studenty si povídal nejen o tom proč černé skládky vznikají, čím jsou nebezpečné a jak u nás vznikla největší dobrovolnická iniciativa Ukliďme Česko kterou sám zakládal, ale studenti byli také během přednášky seznámeni s fungováním a kompetencemi Krajského úřadu Jihomoravského kraje. V průběhu přednášky proběhla malá anketa, kdy za každou správnou odpověď děti dostali poučnou pohádkovou knížku "Odpadní skřítkové", která byla vydána v rámci plnění opatření Plánu odpadového hospodářství Jihomoravského kraje.

Chtěl bych vedení školy poděkovat za možnost diskuse se více jak 150-ti dětmi. Byl jsem mile překvapen jejich zájmem o danou problematiku a s potěšením jsem zjistil, že se většina žáků dokonce již dříve zapojila do dobrovolnických úklidů. Věřím, že si žáci odnesli si řadu zajímavých informací a byl bych rád, kdyby se příští rok podařilo tyto přednášky rozšířit i do dalších škol v Jihomoravském kraji,“, doplnil Miroslav Kubásek.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama