Mgr. Petr Gazdík

  • STAN
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.12.2017 6:37:00

EET by se nemělo vztahovat ani na neplátce DPH

EET by se nemělo vztahovat ani na neplátce DPH

„Dlouhodobě jsme upozorňovali na negativní dopady EET na malé živnostníky a v souvislosti s účtenkovou loterií i na protizákonné nakládání s rodným číslem podnikajících fyzických osob," říká Petr Gazdík.

 Rozhodnutí Ústavního soudu o EET a naše novela

„Dlouhodobě jsme upozorňovali na negativní dopady EET na malé živnostníky a v souvislosti s účtenkovou loterií i na protizákonné nakládání s rodným číslem podnikajících fyzických osob. V obou případech nám dal ústavní soud za pravdu a my jeho rozhodnutí vítáme. Dnes navíc podáme novelu, která definuje účastníky evidence podle toho, zda jsou plátci DPH. Neplátci by EET podléhat neměli,“ říká předseda STAN Petr Gazdík.

„Podle pana Babiše se rozhodnutí Ústavního soudu negativně podepíše na příjmech obcí. Přitom to byl on, kdo i přes veškeré naše připomínky a opakovanou kritiku odborné veřejnosti prosadil 3. a 4. vlnu. Proto je i zodpovědný za to, kolik peněz obce dostanou,“ říká Gazdík.

Nová vláda a programové prohlášení

„Programové prohlášení vlády je marketingově dobře sestavený kompilát tezí sesbíraný z volebních programů konkurence a průzkumů. Z minulosti ale dobře víme, že program pro ANO moc neznamená, jak se to např. ukázalo v případě změn jejich morálního kodexu hovořící o neslučitelnosti vykonávání voleného mandátu a trestního stíhání politika. Pro nás jsou důležité činy, ne slova vlády, která s největší pravděpodobností nezíská důvěru,“ říká Gazdík.

„První kroky vlády Andreje Babiše předurčují styl její práce – tvrdě odstranit kohokoliv, kdo nebude zcela loajální, bez ohledu na zkušenosti a kompetence. Dokládá to např. fakt, že odbornému náměstkovi Ondřeji Závodskému bylo pár minut po nástupu nové ministryně financí sděleno, že jeho sekce skončí. Přitom není tajemstvím, že Závodský byl kritikem práce Aleny Schillerové,“ říká Gazdík.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama