Mgr. Hynek Fajmon

  • ODS
  • Lysá nad Labem
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.08.2011 18:47:00

Evropská komise kritizuje hejtmana Ratha

Evropská komise kritizuje hejtmana Ratha

Starostové měst a obcí ze Středočeského kraje si již řadu let stěžují na nefér postupy hejtmana Davida Ratha spočívající v záměrném nepodepisování smluv o přidělení dotací z Regionálního operačního programu Střední Čechy.

V minulém roce jsem proto interpeloval Evropskou komisi ve věci projektu v Mladé Boleslavi.

Nedávno se podobný problém vyskytl rovněž ve městě Slaný. Hejtman Rath již více než rok odmítá podepsat smlouvu o čerpání řádně přidělené a sedmkrát zkontrolované dotace na modernizaci městské nemocnice ve Slaném. Tento nefér postup ze strany hejtmana je zcela bezpochyby motivován snahou o politickou mstu vůči městu, kde je jeho ČSSD dlouhodobě v zastupitelstvu v opozici. Hejtman tak záměrně hází "klacky pod nohy" městu, které je úspěšně vedeno starostou z řad ODS.

Nefér postup hejtmana Ratha však tentokrát narazil na kritiku Evropské komise. Komisař Hahn v odpovědi na interpelaci poslance Hynka Fajmona sdělil, že: "Není přijatelné, aby formální schválení uvedeného projektu bylo tak dlouho odkládáno… Po předložení otázky pana poslance týkající se projektu Nemocnice Slaný požádala Komise předsedu Regionální rady, aby neprodleně přistoupil k podpisu smlouvy o poskytnutí dotace na tento projekt."

Doufejme, že tentokrát si hejtman Rath nevymyslí další "kličku" a smlouvu skutečně podepíše, tak aby se schválený a již na náklady města Slaný realizovaný projekt konečně zaplatil. Pokud by hejtman v těchto praktikách pokračoval, vystavuje celý kraj hrozbě zastavení celého Regionálního operačního programu Střední Čechy ze strany Evropské komise.

Mgr. Hynek Fajmon, člen výkonné rady, člen regionální rady, předseda oblastního sdružení a poslanec EP 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama