MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.08.2011 13:10:45

Kvýzvě Radka Johna

Kvýzvě Radka Johna

Vážený pane poslanče VV, Vaše výzva je nejen poněkud tragikomická. V mém případě i zbytečná. A nikoliv proto, že jsem díky současné situaci ve sněmovně pouhý opoziční "podposlanec".

To pomíjím fakt, že stejně jako Vy "ještě v záruční době". S veškerou úctou, nepatřil jsem, nepatřím a patřit nebudu k lidem napojeným na korupci. Od toho máme jiné politiky a jejich jména jsou často i známa. Nic se však opět neděje. Proto si naopak já Vás, jako předsedu jedné ze slepence 3 vládních stran, dovolím vyzvat: 

 "Již méně slov a konečně více činů".

 Díky Vašim před- i povolebním slibům a prohlášením právě VV jsou lidem mnoho dlužni. Nejen svým voličům. Upozorňoval jsem Vás na to veřejně a opakovaně. Marně. O vládě jako celku ani nemluvě. Posty jste si vymohli, vytrucovali. Tak je i využijte! V moudrých, nepopulistických a skutečně efektivních krocích Vám já osobně bránit nebudu. Naopak. Nedomnívám se však, že kupř. likvidace akceschopnosti, počtu a kvality českého policejního sboru - navíc právě v zemi prolezlé korupcí - mezi podobná opatření patří. Za tuto skutečnost se však já osobně necítím odpovědný. A nemusí to být ani Sherlock Holmes, aby dokázal pachatele vypátrat, že?

  Nu a zákon o lobbingu? Já jsem zřejmě velmi jednoduchý člověk, ale soudím, že chceme regulovat něco, co by se mělo naprosto zakázat. Je velmi naivní se domnívat, že lobbista ráno vstane a jedná pouze z ušlechtilého pohnutí mysli. Nezištně, zdarma a toliko ve jménu blaha zemí Koruny české. Kdyby nešlo toliko o důkaz neskutečně prohnilého korupčního prostředí, proč s politikem oficiálně nejedná v případě potřeby skutečný zástupce té které firmy?

  Omlouvám se, ale považoval jsem toto vysvětlení za nutné. Korupční chování je mimochodem zákonem zapovězeno všude. Parlament není výjimkou. Veřejnost proto potřebuje naprosto jiný signál - rychlé vyšetření a hlavně okamžité potrestání všech, kteří se na korupci podílí. Mimochodem, t.č. je to i na VV, že? A rok je v trapu. 

 MUDr. Jiří Koskuba                                                                                                                 Text výzvy R. Johna

Vážený pane poslanče,
je jistě šokující, že došlo k pokusu zkorumpovat poslance Babáka přes jeho asistenta přímo na půdě sněmovny. Anebo podobné praktiky bývaly běžnou praxí i v uplynulých letech? Každopádně to, že se někdo domnívá, že mu něco takového může s vidinou velkého ekonomického prospěchu za multimilionový úplatek projít přímo v Parlamentu, bohužel svědčí přinejmenším o pověsti, kterou zákonodárný sbor má mezi lidmi toužícími neoprávněně získat finanční prostředky na úkor nás všech.
Obracím se na Vás bez ohledu na to, na jaké straně politického spektra právě stojíte, protože předpokládám, že dnes jde všem poslancům o budoucí slušnější pověst obou komor Parlamentu ČR.
Pokud jste Vy, či vaši spolupracovníci čelili korupční nabídce či klientelistickým návrhům, oznamte prosím tuto informaci veřejně. Jen zveřejněním a jasným distancem je možné učinit jasnou přítrž této politováníhodné praxi a vyslat veřejnosti signál, že korupční chování je na půdě českého zákonodárného sboru zapovězeno.
Zároveň Vás prosím, abyste se zasadili o přijetí zákona o lobbingu, případně dalších norem, které by podobným excesům pomáhaly účinně zabránit.
Radek John

                                                                                             

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama