JUDr. Jan Chvojka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.01.2018 16:58:00

Návrh je zcela v rozporu se zásadou transparentnosti jednání vlády

Návrh je zcela v rozporu se zásadou transparentnosti jednání vlády

ČSSD odmítá, aby odbory a zástupci zaměstnavatelů přišli o právo uplatňovat zásadní připomínky.

Sociální demokracie zásadně nesouhlasí s návrhem ministryně financí Aleny Schillerové, aby odborové organizace a zástupci zaměstnavatelů přišli o právo uplatnit zásadní připomínky v rámci procesu tzv. mezirezortního připomínkového řízení.

„Návrh na zrušení práva pro odborové organizace a organizace zaměstnavatelů předkládat zásadní připomínky významně ohrožuje skvělou spolupráci, kterou se podařilo nastavit v období vlády Bohuslava Sobotky a která jde výrazně nad rámec standardního jednání tripartity. Sociální partneři by tímto návrhem přišli o možnost účinně se vyjádřit k záležitostem sociálního a ekonomického charakteru, které ovlivňují životy obyvatel České republiky. Samo o sobě to ukazuje, proč si současná vláda Andreje Babiše nezaslouží příští týden získat důvěru Poslanecké sněmovny," okomentoval návrh ministerstva financí předseda poslaneckého klubu ČSSD Jan Chvojka.

Jan Chvojka dále upozorňuje, že už původní návrh ministerstva spravedlnosti na úpravu legislativních pravidel vlády jde špatnou cestou.

„Návrh je zcela v rozporu se zásadou transparentnosti jednání vlády. Vláda, a tím spíše taková, která pravděpodobně nezíská důvěru, nemůže před veřejností tajit, jak její členové hlasovali. Návrh na posílení pravomocí Andreje Babiše při řešení rozporů mezi ministry pak ve stínu policejní žádosti v kauze Čapí hnízdo považuji za pozůstatek silvestrovského humoru," dodal šéf poslanců ČSSD.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama