Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.01.2018 9:05:53

Rozhodnou televizní duely Zemana a Drahoše o příštím prezidentu ?

Rozhodnou  televizní duely Zemana a Drahoše o příštím prezidentu ?

Před druhým kolem prezidentské volby se konečně voliči dočkají televizního duelu mezi Milošem Zemanem a Jiřím Drahošem.

 

    Dříve byl prezident Zeman kritizován nejen jeho současným protikandidátem Drahošem, že se bojí názorových střetů na televizní obrazovce. Nyní právě tento akademik ztělesňující neúspěšné kandidáty Horáčka a Topolánka couvá.

    Drahoš zřejmě ví proč na rozdíl od Zemana prosazuje jen dva televizní duely! Je to obava, že se bude muset znovu přihlásit k souhlasu  politiky kancléřky Merkelové ohledně přijímání  migrantů a „ přidělovacích  kvót “EU, k podpoře přijetí EURA , k souhlasu s inkluzí ve školství, k negativnímu stanovisku v otázce přijetí zákona referenda.

      Nebo se bojí vyjádřit k otázkám z dob jeho minulosti, kterým se vyhýbá jako čert kříže?  Zda skutečně byl předsedou české asociace Římského klubu, tohoto zednářského společenství ? Jak je to s jeho údajnou  kopií skartovaného svazku StB, vlastnící prý osoby „tvrdého jádra“ Charty ?

   Pravým důvodem je tak obava, že televizní debaty přispějí k jeho porážce ve druhém kole. Idol nejen pražské mládeže a intelektuálů Karel Schwarzenberg, který s Milošem Zemanem zaznamenal porážku před pěti lety mu tohle jistě již pošeptal!

      Je zbytečné připomínat neduhy současného prezidenta. Jeho voliči je znají. Chrabrým zdravotním stavem a láskou k alkoholu trpěl ale i Václav Havel. A možná daleko více.

Jenže pro něj byla priorita navrácení majetku sobě a svým kamarádům a demontáž socialistického státu.

      Nejen pražská kavárna, Bakalova média a Horáčkovy sázkové kanceláře již kují železo. Útok ukrajinské feministky Angeliny Diash na prezidenta republiky Miloše Zemana, či zfalšovaný rozhovor Michala Horáčka s Milošem Zemanem pořadu Jaromíra Soukupa na TV Barrandov jsou náznakem co můžeme očekávat. Morálka dostala na frak a vymlouvat se na dědictví předchozího komunistického vládnutí je dětinské, hloupé a naivní. A strachovat se z ovlivnění výsledků voleb druhého kola ze strany představitelů ruských zájmů? Pravděpodobnější bude vliv zájmů druhé strany - amerických!

     Zeman na rozdíl od Drahoše je skutečný vlastenec, soustavný kritik EÚ pokud se týká  její  azylové politiky a státník usilující o prosazování zahraniční politiky nejen směrem k USA, ale také k RF a Číně.

     K dalším vlastencům patří spisovatelka Lenka Procházka, která díky „kádrovému profilu“ neprošla v minulosti do Rady ÚSTR. Ta vyzvala mimopražské voliče Miloše Zemana  aby ve druhém kole odvolili v Praze a vyjádřili tak svoje vlastenectví.

Její aktivitu vítám a podpořím osobně. Také z toho důvodu, že patří k nevýraznějším, stálým kritikům církevních restitucí. Poprvé v životě, 27. ledna se tak Praha stane mým volebním místem, kde odevzdám hlas pro Miloše Zemana!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama