PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.01.2018 21:38:00

Dostavba Masarykovy věže samostatnosti bude sepjetím první republiky a současnos

Dostavba Masarykovy věže samostatnosti bude sepjetím první republiky a současnos

Město Hořice připravuje v rámci připomínky 100. výročí vzniku samostatného československého státu projekt dostavby Masarykovy věže samostatnosti.

 Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje na konci roku 2017 schválilo záměr převzetí záštity nad projektem. Rada předložila zastupitelstvu ke schválení návrh smlouvy s finanční podporou projektu v celkové výši šesti milionů Kč.

„Dostavba Masarykovy věže samostatnosti se stane symbolickým sepjetím první republiky s dnešní dobou a věřím, že z ní bude významný turistický cíl i nad rámec našeho regionu. Podpora dostavby je součást projektů, které se váží s ‚osmičkovým‘ výročím, které si letos připomínáme,“ řekl hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán.

Projekt s odhadovanými náklady ve výši 15 milionů korun má mít vícezdrojové financování, na němž by se vedle kraje a města Hořice měla podílet i některá ministerstva. Vedle finanční podpory od kraje, které spočívá v poskytnutí částky dvou milionů korun ročně v letech 2018 až 2020, zastupitelé již na konci roku 2017 schválili také převzetí záštity nad projektem.

„Záměr má velkou symboliku s ohledem na letošní výročí vzniku Československé republiky. Technické řešení dostavby plně respektuje původní návrh včetně použitých materiálů a technologií. Již samotný průběh prací a především jejich výsledek bude velkým lákadlem, které zatraktivní nejen samotné město Hořice, ale celý region,“ vysvětlil radní Pavel Hečko odpovědný za oblast regionálního rozvoje, grantů, dotací a cestovního ruchu.

Na dostavbě by se měla podílet Střední průmyslová škola sochařská a kamenická v Hořicích, jejímž zřizovatelem je Královéhradecký kraj.

Masarykova věž se budovala v letech 1926 až 1937 a dosáhla výšky 25 metrů. Celková výška věže po dostavbě má být 40 metrů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama