Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.01.2018 21:56:44

Těší mě, že jsou vztahy mezi námi a Finskou republikou přátelské

Těší mě, že jsou vztahy mezi námi a Finskou republikou přátelské

Prezident republiky zaslal gratulaci finskému prezidentovi

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal v pondělí dne 29. ledna 2018 gratulační telegram Sauli Niinistöovi, prezidentovi Finské republiky, v souvislosti s jeho opětovným zvolením do funkce prezidenta.

Vážený pane prezidente,

dovolte mi, abych Vám co nejsrdečněji poblahopřál k Vašemu opětovnému zvolení prezidentem Finské republiky.

Těší mě, že jsou vztahy mezi našimi zeměmi přátelské a že se rozvíjejí nejen v ekonomické a politické oblasti, ale také v kultuře. Důkazem jsou například vystoupení českých divadelních souborů na festivalu Helsinki Festival v srpnu tohoto roku nebo výstavy a akce pořádané v rámci projektu Embassy Gallery v budově českého velvyslanectví v Helsinkách. Jsem také rád, že měla Mánesova galerie v Praze tu čest hostit letos v říjnu prestižní výstavu Echoes k výročí sta let finské státnosti.

Vážený pane prezidente, Vaše zvolení v prvním kole vnímám jako důkaz úcty a důvěry, kterou k Vám finský národ chová. Dovolte mi, abych zopakoval pozvání  pro Vás a Vaši choť ke státní návštěvě České republiky, která by bezesporu vedla k dalšímu rozvoji spolupráce mezi našimi zeměmi.

Přeji Vám do dalších let pevné zdraví a mnoho úspěchu ve Vašem profesním i osobním životě.

S úctou

Miloš Zeman
prezident České republiky

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama