Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.02.2018 22:09:07

Další fáze destrukce jednoho z nadějných směrů rozvoje druhu Homo Sapiens(?) ?

Další fáze destrukce jednoho z nadějných směrů rozvoje druhu Homo Sapiens(?) ?

Otázky, které si pokládám, stojí takto - může být stát, v němž je akceptován právní systém politického islámu "Šaria", členem Evropského společenství? Respektive - chce být Česká republika součástí společenství národů, které akceptuje právo Šaria?

Otázky, které pokládám, z pohledu národního státu, který je členem Evropské unie, za zcela legitimní, stojí takto - může být stát, v němž je akceptován právní systém politického islámu "Šaria" (https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0ar%C3%ADa) členem Evropského společenství? Strpí takovou skutečnost ostatní členské země? A otázka která s tím bezprostředně souvisí - bude Česká republika chtít setrvat ve společenství národních států, ve kterých bude akceptováno právo Šaria? Podotýkám, že netvrdím, že pro mne osobně zcela cizí a nepřijatelné právo Šaria je v jiném civilizačním okruhu dobrou či špatnou věcí, je celkem nepodstatné zda mám(e) či nemám(e) se Šariou problém, zda bude eventuálně jediným (postupně) právním systémem, nebo bude rovnocenně koexistovat vedle právního systému anglosaského (angloamerického) či kontinentálního evropského práva. 

Za podstatné pokládám, dle mého soudu, odpovědět si na principiální otázky související s další existencí našeho kulturního (civilizačního) okruhu =  Evropy jako takové (který je, dle mého, a nejen mého, soudu vývojově o nějakých 500 let dále než Islám) - z mého pohledu však otázka života a smrti perspektivy a budoucnosti živočišného-snad (optimisticky stále doufám)-druhu Homo sapiens (tzv. ARMAGEDON?!?). Reflektuje latinský název "Homo sapiens" reálnou skutečnost? - zůstaneme zapsání v historii známého vesmíru jako Člověk moudrý?

Pozn.: ostatně obdobné otázky se vznášejí v houstnoucím ovzduší globální bezpečnostní situace., tedy to co se bezprostředně týká i NATO - a pokud si prostudujeme zakládací listiny Severoatlantické smlouvy, kde jsou jasně definovány parametry toho, kdo může či nemůže být členem NATO, může se nás zmocnit oprávněná nejistota ohledně zásadovosti v ochraně hodnot, k nimž se NATO hlásí. Obávám se, že současné Turecko už příslušné parametry nesplňuje, ale všichni ti, kteří jsou politicky odpovědní za naši budoucnost, cudně uhýbají pohledem a požadavek jasného vyjádření a reakce na tuto skutečnost je pokládán za politicky nekorektní až vulgární - bohužel to nic nemění na tom, že závažný problém tu zcela nezávisle na naší (jejich) vůli existuje, bez ohledu na to, jestli se nám to líbí nebo ne......

P.s.: foto vyjadřuje jsitým způsobem mou neochotu podrobit se aktuálním "trendům" v EU jako ovce při porážce Halal....

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama