ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.02.2018 8:36:00

Hejtman není car, o zdravotnictví rozhoduje zastupitelstvo

Hejtman není car, o zdravotnictví rozhoduje zastupitelstvo

Slovácký senátor vyzývá na facebookovém profilu hejtmana Zlínaského kraje Jiřího Čunka, aby se zdržel mediálních výroků

 Vyzývám hejtmana Jiřího Čunka, aby se zdržel svých mediálních výroků, ve kterých oznamuje jako hotovou věc některé zásadní změny v krajských nemocnicích. Rozumím tomu, že jako hejtman může mít nějakou svoji osobní představu o budoucnosti nemocnic a způsobu rozmístění zdravotní péče v kraji. Ale není to hejtman, který má o těchto změnách samostatně rozhodovat.

Pan hejtman jistě dobře ví, že kompetenci valné hromady v krajských nemocnicích nemá on sám, ale rada Zlínského kraje. A také bych mu rád připomněl, že rada se ze zákona zodpovídá zastupitelstvu. A právě zastupitelstvo by mělo nejen projednat, ale také schválit srozumitelnou, kvalitně zpracovanou a také dlouhodobou koncepci krajského zdravotnictví, a to napříč politickým spektrem a také po seriózní diskusi s odborníky a autoritami v oblasti zdravotnictví. A jak se už několikrát ukázalo, ne vždy má rada v zastupitelstvu automatickou převahu.

Pan hejtman by tak neměl bagatelizovat nezpochybnitelnou roli zastupitelstva a měl by se zastupitelstvem seriózně diskutovat a získávat si podporu na klíčové strategické změny se všemi politickými formacemi. Především pak s úrovní poskytované zdravotní péče není možné žonglovat a přistupovat k ní podle aktuální nálady a momentálních nápadů pana hejtmana. Koncepci rozvoje krajských nemocnic je třeba věnovat maximální pozornost, odhodit politické handrkování a mít na zřeteli především pacienta.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama