ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.02.2018 20:09:00

Konec střídání času?

Konec střídání času?

Slovácký senátor na facebookovém profilu k návrhu Evropského parlamentu na zrušení letního času

 Europoslanci vyzvali Evropskou komisi ke zrušení střídání letního a zimního času. Pevně věřím, že se komise bude touto záležitostí zabývat.

Poslanci Evropského parlamentu argumentovali především negativními dopady změn času na lidské zdraví. Náhlá změna totiž může především u citlivějších jedinců vyvolat problémy, především únavu. Stěžují si ale také rodiče malých dětí a starší nebo nemocní lidé.

Na problém už dříve upozornila dokonce i Výzkumná služba Evropského parlamentu, podle které jsou hlavní přínosy přechodu na letní čas (např. úspory za topení a svícení) minimální. Nevidím tedy jediný důvod, proč bychom si měli dále každého půl roku zvykat na časové posuny a zbytečně posouvat hodinky tam a zase zpět.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama