doc. Mgr. Antonín Staněk, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.02.2018 15:24:00

Olomoucká radnice hostila setkání poslanců a senátorů

Olomoucká radnice hostila setkání poslanců a senátorů

První setkání poslanců a senátorů za Olomoucký kraj pro volební období 2017-2021 hostila olomoucká radnice.

 Pozvání primátora Antonína Staňka k debatě o prioritách města a regionu přijali poslanci Ladislav Okleštěk, Milan Feranec, Zuzana Majerová Zahradníková, Marian Jurečka, Vojtěch Pikal, Alexander Černý a senátor Lumír Kantor.

„Věřím, že se nám při takto koncipované formě setkání podaří konsensuálně stanovit priority, které pak můžeme společně a smysluplně řešit a prosazovat,“ uvedl v úvodu s přesvědčením primátor Antonín Staněk. Za nejdůležitější témata, u nichž hodlá hledat podporu napříč spektrem parlamentních stran, označil primátor přípravu protipovodňových opatření v centru Olomouce a chystanou stavbu tzv. Východní tangenty, která by měla ulehčit severovýchodní části Olomouce.

„I pro Olomoucký kraj se problematika dopravy a dopravní obslužnosti řadí mezi nejpalčivější témata,“ shodl se při jednání hejtman Ladislav Okleštěk a poukázal na připravovanou novelu zákona o urychlení výstavby dopravní infrastruktury, která by mohla pomoci právě při přípravě stavby východního obchvatu Olomouce. „Cílem má být zlepšení efektivity procesu přípravy a výstavby klíčových liniových staveb dopravní infrastruktury,“ objasnil poslanec a městský zastupitel Milan Feranec.

V souvislosti se stavbou Východní tangenty se účastníci diskuse, Vojtěch Pikal a Zuzana Majerová Zahradníková, zajímali zejména o dopady stavby Východní tangenty pro obyvatele žijící v městských částech Chválkovice, Svatý Kopeček a Droždín.

K další debatě o prioritách v konkrétních oblastech veřejného dění kraje i ve města se hodlají zástupci politických stran vrátit i v dalších měsících. „Jsem přesvědčen, že dokážeme najít v mnoha oblastech synergii,“ uzavřel jednání primátor Antonín Staněk.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama