Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.08.2011 20:57:17

Tupé škrty Josefa Dobeše versus jeho rozhazován​í

Tupé škrty Josefa Dobeše versus jeho rozhazován​í

Ministr školství Josef Dobeš se dnes doslova chvástal tím, že sežene peníze, díky kterým se nebudou muset snižovat platy nepedagogických pracovníků.

Což byl mimochodem jeho vlastní nápad, od kterého ustoupil až na základě tlaku odborů, opozice a překvapivě i části vládní koalice. To je samozřejmě dobrá zpráva pro nepedagogické pracovníky, bohužel ale poslední. Pokud vedení Věcí Veřejných prohlašuje, že odmítá pouhé tupé škrty, měly by VV začít zejména u sebe. Ministr Dobeš nahrazuje jeden tupý škrt jiným tupým škrtem. Momentálně se rozhodl škrtnout tzv. pastelkovné, tedy příspěvek rodičům žáků prvních tříd na nákup školních potřeb. Dále chce snižovat stavy na svém ministerstvu ještě více, než o dříve avizovaných 23%. A možná se dočkáme i dalších tupých škrtů např. u vysokých škol.
Je s podivem, že téměř nikdo panu ministru Dobešovi nepřipomíná jeho bezuzdé vyhazování peněz na různé zbytečné analýzy či skoro 100 milionů za externí  právní služby. Tímto způsobem vyhazuje ministr školství doslova oknem stovky milionů korun, které mohly být použity jak na platy pedagogů, tak na zachování tzv. pastelkovného. Zde je především cesta, jak najít na MŠMT potřebné peníze.
Představitelé Věcí Veřejných se už mnohokrát nechali slyšet, že jsou proti tupým škrtům, tedy přeneseně škrtům z tuposti. Měli by v tomto směru apelovat na Josefa Dobeše coby svého ministra, který - jak se zdá - jinak než tupě škrtat neumí.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama