Ing. Jaroslava Němcová, MBA

  • ANO 2011
  • Středočeský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.02.2018 21:51:14

Prioritním úkolem ČSSZ je vyřešit situaci v lékařské posudkové službě

Prioritním úkolem ČSSZ je vyřešit situaci v lékařské posudkové službě

Ministryně práce a sociálních věcí Jaroslava Němcová se v úterý 13. února zúčastnila porady vedení České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ).

Hovořila o nutnosti ihned začít řešit situaci v lékařské posudkové službě, a to jak po stránce koncepční, tak především snižováním nárůstu počtu posudků, u kterých uplynula zákonná lhůta.

„S vedením ČSSZ jsme diskutovali o opatřeních, která je nezbytné přijmout pro to, aby se co nejdříve zvrátil kritický stav v lékařské posudkové službě. Některá z nich jsou realizovatelná téměř okamžitě a ty má s podporou MPSV v rukou vedení ČSSZ. Jiná vyžadují širší projednání, aby pro ně platila všeobecná shoda. Například využití synergie společných procesů s rezortem zdravotnictví,“ uvedla ministryně Němcová a vyjádřila své přesvědčení, že je třeba posílit autonomii ČSSZ, což pomůže i její stabilizaci.

Dále porada vedení ČSSZ za přítomnosti ministryně Němcové, jejího náměstka Olega Blaško a poradce ministryně prof. Viléma Kahouna schválila Informační koncepci ČSSZ, která je strategickým dokumentem pro rozvoj integrovaného informačního systému ČSSZ. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama